drapel

24 februarie 2016 – Ziua drapelului tricolor românesc

Cercul Militar Bistrita, CLUBUL COLECȚINARILOR MILITARI și Garnizoana Bistrița, organizează vernisajul expoziției de numismatică, filatelie și cartofilie „Tricolorul Românesc”.

Expozanți sunt: Marius Chiuzan -coordonatorul Clubului Colecționarilor Militari, col.(rez) Martin Zsoldos și Ioan Stancu.
Activitățiile au loc astăzi, 24 februarie 2015, de la ora 12.00, la Cercul Militar Bistrița, în sala mică „George Coșbuc” din str. Parcului nr.2.
Expoziția este organizată în colaborare cu Asociația Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere, Asociația Cultul Eroilor „Regina Maria” Bistrița și Clubul „Pentru Neam și Țară” Bistrița.
Coordonatrori: col.(rez) Ioan Cordovan, co.l(rez) Vasile Magerusan si jurist-jurnalist Marius Chiuzan.

„Drapelul, ca simbol al existenței unui popor și ulterior al unei națiuni, vine, la români, din străvechime, din existența preantică. Îl regăsim în stindardul geto-dacilor reprezentând lupul zburător.
Steagul roșu, galben și albastru devine oficial simbolul Munteniei la 1834.
La 1848, pe Primăria din Paris, alături de alte drapele a fost arborat și tricolorul românesc. Este momentul recunoașterii la nivel european a Tricolorului roșu, galben și albastru, ca simbol al României Revoluționare”, precizează într-un comunicat Lt.col. Florin APĂFĂIAN.

Evenimentul are loc de la ora 11.50.

(7)

Leave a Reply