acord

A fost semnat un nou acord!

A fost semnat Planul de Acțiune dintre Autoritatea Naţională pentru Cercetare Ştiinţifică şi Inovare (ANCSI) și Centrul Israelian pentru Cercetare și Dezvoltare în Industrie (MATIMOP), pentru implementarea Acordului de Cooperare Bilaterală în Cercetare și Dezvoltare Tehnologică Industrială dintre Guvernul României și Guvernul Statului Israel.

„Acordul dintre cele două guverne a fost semnat în 24 iunie 2014, la Ierusalim. Planul de Acțiune a fost semnat de dl. Mihai-Robert Dima, președinte al ANCSI și dl. Michel Hivert, director general al MATIMOP, la Tel-Aviv”, potrivit research.

Planul de Acțiune prevede lansarea unui apel comun de proiecte de inovare, programat pentru luna septembrie a acestui an. Noile proiecte vor fi conduse de firme din cele doua țări, care vor realiza produse și tehnologii exploatabile comercial în comun. Se prevede de asemenea și organizarea unui eveniment de promovare a apelului la mijlocul lunii septembrie 2016, precum şi facilitarea unor întâlniri bilaterale între companiile celor doi parteneri, potențial participante la apelul comun de proiecte.

„Pentru România, acest eveniment reprezintă deschiderea unui drum nou, prin realizarea unor proiecte complexe de inovare in parteneriat internațional, prin care companiile românești își vor crește competitivitatea, atât pe plan național cât și internațional. Domeniile avute în vedere pentru acest prim apel sunt energia, mediul, tehnologia informaţiei şi comunicării, științele medicale, spațiul și securitatea, dar și proiectele cu aplicabilitate directă în cele două proiecte fanion ale României, respectiv ELI-NP și DANUBIUS-RI. Contractarea și debutul proiectelor se estimează a avea loc la începutul anului 2017”, adaugă research.

sursa foto. gov.ro

(6)

Leave a Reply