Luna Padurii

Acțiuni de Luna Pădurii

„Luna Pădurii”, unul din cele mai importante evenimente silvice şi ecologice cu tradiţie din România, a debutat cu acţiunea organizată în 22 martie de către Grupul ECO de la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă nr. 1 Bistriţa, care a marcat Ziua de Acţiune Globală la nivel mondial.

 

În programul „Învăţăm despre Pădure”, Grupul ECO al CSEI a amintit de importanţa şi numeroasele beneficii aduse de pădure şi au celebrat acest eveniment prin igienizarea lizierei Pădurii Codrişor, paralel cu râul Bistriţa.

„Şi în acest an, în „Luna Pădurii”, Primăria municipiului Bistriţa îşi propune să salubrizeze zone din pădurile municipiului care sunt afectate de deşeurile aruncate iresponsabil. Astfel, în data de 28 martie, voluntari de la Liceul Tehnologic Agricol Bistriţa au participat la activităţile de salubrizare în zona Dealul Târgului, zonă unde Ocolul Silvic al municipiului Bistriţa îşi propune să planteze puieţi de stejar roşu în perioada imediat următoare.
Mulţumim elevilor din clasele a X-a A şi a XI-a B de la Liceul Tehnologic Agricol Bistriţa care au participat la această acţiune, dar şi cadrelor didactice care i-au însoţit – doamna Mora Elena, doamna Lacatiş Platon Carmen şi domnul Rusu Mircea, care îi îndrumă şi se preocupă de educaţia ecologică a elevilor”, informează municipalitatea.

foto:arhivă

(13)

Leave a Reply