lions club

Acțiunile de ecologizare în munți, continuă

Proiectul Clubului Lions Bistrița, „Munții noștri curați, nu curățați!” a demarat cu concursul de desene și afișe, un pas foarte important în derularea acțiunilor viitoare.

„Prima acțiune pe „teren” a fost programată pentru data de 21.05.2015 și a constat în igienizarea a două trasee montane în M-ții Rodnei ( de la Poiana cu Narcise spre Valea Vinului prin Izvorul Roșu și prin Valea Secii). În perioada 27-29.05.2016 la Școala Gen. Lucian Blaga s-a desfășurat „Eco –Arta în școli” curs ținut de Nicolae R. Dărămuș promotorul eco-artei în România, la invitația clubului nostru.
Urmează a doua acțiune de igienizare, de data aceasta în M-ții Țibleș, programată pentru sâmbătă 11.06.2016, la care vă invităm cu drag să participați. Tehnic am gândit-o astfel:
1. Plecare din Bistrița, în data de 11.06.2016, ora 07.00, din parcarea Blăjeana S.R.L., cu autocar;
2. Se ajunge la Suplai în jurul orei 8.30 –9.00;
3. O scurtă ședință tehnică, verificare echipament și se începe urcarea spre Țibleș. Aproximez cca 2 – 3 ore de mers;
4. Aici vom avea la dispoziție cam o oră pentru a admira peisajele și monumentul ridicat la inițiativa părintelui călugăr Gavrilă de la Mănăstirea Piatra Fântânele și a părintelui călugar Andrei cu sprijinul cetățenilor din Groșii Țibleșului, monument inaugurat vara anului 2014;
5. În jurul orei 12.30- 13.00, după o scurtă ședință, la întoarcerea la autocar vom culege „surplusurile” lăsate de „iubitorii de drumeții”;
6. În jurul orei 15-16 vom ajunge la autocar, iar într-o frumoasă poieniță, vom servi masa.
7. În jurul orei 18.00, plecarea spre Bistrița unde vom ajunge cam la 20.00″, informează organizatorii.

Echipament obligatoriu sunt bocancii, pelerina de ploaie, sandwich, apă de băut, rucsăcel, trusa minimă de prim-ajutor.

Cei interesați trebuie să comunice astăzi dacă doresc să participe la acțiune și câte persoane, deoarece numărul de locuri este limitat.
Pentru orice nelămurire și pentru înscriere se poate accesa pagina oficială aici  și se completează formularul de înscriere, de asemenea, se poate contacta organizatorul la numărul de telefon 0744474920 , respectiv la adresa de e-mail  adrian.balan@blajeana.ro.

(9)

Leave a Reply