marfa

Activităţi comerciale ilegale ilicite

Poliţia Română desfășoară acțiuni pentru prevenirea și combaterea ilegalităților din domeniul comerțului cu produse alimentare.

Astfel, de la începutul lunii aprilie, poliţiştii bistriţeni au intensificat acţiunile pentru creșterea gradului de siguranță a cetățenilor și protejarea acestora față de activitățile economice ilicite, în special a comerțului ilegal cu produse specifice Sărbătorilor de Paști.

„La data de 28 aprilie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice şi cei din cadrul Serviciului de Ordine şi Sigranţă Publică, împreună cu specialişti din cadrul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Bistriţa-Năsăud, au desfăşurat o acţiune pe raza judeţului Bistriţa-Năsăud, în sistem integrat pe linia prevenirii si combateri ilegalitaţilor din domeniul comerţului cu produse alimentare.

Astfel, în urma activităţiilor desfăşurate au fost aplicate 31 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 93.720 de lei, din care 21 sancţiuni pentru nerespectarea prevederilor legale privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilegale ilicite, 2 sancţiuni prevăzute de O.U.G 28/1999 privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale şi 2 sancţiuni fiind aplicate la alte acte normative. Totodată, au fost confiscate bunuri şi numerar în valoare de 5.358 lei”, informează IPJ BN.

sursa foto: IPJ BN

(7)

Leave a Reply