1

Activităţi pentru prevenirea consumului şi traficului ilicit de droguri

Polițiștii au desfășurat activităţi pentru prevenirea consumului şi traficului ilicit de droguri, desfăşurate în şcolile şi liceele bistriţene.

„În luna noiembrie a.c., continuă activităţile desfăşurate de către poliţiştii de prevenire a criminalităţii, împreună cu cei de combatere a crimei organizate, în şcolile şi liceele din judeţul nostru, activităţi destinate informării elevilor cu privire la urmările deosebit de grave ale consumului de droguri.
Prevenirea consumului şi traficului ilicit de droguri constituie o temă importantă abordată în cadrul activităţilor destinate prevenirii delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor.
Având în vedere consecinţele deosebit de grave ale consumului de droguri asupra adolescenţilor, este necesară o informare permanentă a acestora, cu privire la riscurile la care se expun atunci când vin în contact cu astfel de produse sau doresc să obţină bani din vânzarea lor.
În acest context, poliţiştii bistriţeni au susţinut, la Colegiul Naţional „Andrei Mureşanu” din Bistriţa, prezentări care au avut un caracter aplicat, interactiv şi adaptat realităţii curente, cuprinzând cazuistică din domeniu, studii relevante, recomandări preventive însoţite de spoturi video şi filmul ,,Captivi în libertate”.
De asemenea, întâlniri de acest gen au avut loc şi în oraşul Sîngeorz -Băi, la Centrul Misionar de Tineret, unde Asociaţia Tinerilor Creştini Ortodocşi a organizat o tabara adresata tinerilor cu vârste cuprinse intre 14-35 ani”, informează IPJ BN.

(1)

Leave a Reply