noaptea-muzeelor

Află care este Programul Nopții Europene a Muzeelor

Secțiile Complexului Muzeal Bistrița-Năsăud alături de alte 170 de instituții de profil din România, își deschid porțile pe timp de noapte pentru toți vizitatorii.

Evenimentul are loc la data de 21 mai, în intervalul orar 18.00- 00.00.

Mai exact, este vorba de devenită tradițională, Noaptea Europeană a Muzeelor, iar programul este următorul:
CASA ARGINTARULUI ( CENTRUL GERMAN BISTRIȚA)- str. Dornei, nr. 5
-vizita gratuită a obiectivului muzeal și a expoziției permanente;
-sedință foto ”Rochii de epocă”; invităm doamnele și domnișoarele să intre în fascinanta lume a epocii victoriene, prin intermediul peliculei fotografice și a rochiilor de bal din crinolină, cele care au făcut subiectul expoziției de succes ”Jurnal de modă veche. Rochia de bal”;
– proiecție de film: ”Biserica Evanghelică- 450 de ani de istorie bistrițeană”, film realizat în 2013, care prezintă saga unuia dintre cele mai importante simboluri ale orașului nostru.
CASA SĂSEASCĂ LIVEZILE – strada Dorolei, nr.84
-vizita gratuită a obiectivului muzeal;
-proiecție de film românesc: este vorba de trei ecranizări clasice, mereu actuale, care încântă de fiecare dată publicul spectator: ora 18:00 ”Amintiri din copilarie”, ora 19:20 ”Moromeții” și ora 22:00 ”Păcală”.

„De asemenea vor fi deschise publicului: Muzeul Grăniceresc Năsăudean și Muzeul de Artă Comparată Sângeorz Băi, unde puteți vizita atât expozițiile de bază cât și cele temporare.
Noaptea Muzeelor este un eveniment inițiat în anul 2005 de Ministerul Culturii și Comunicării din Franța. Manifestarea e patronată de Consiliul Europei, UNESCO și Consiliul Internațional al Muzeelor ( ICOM). România se numără printre țările ale căror muzee se deschid, timp de o zi, pentru accesul gratuit al publicului”, infomrmează managerul, Complexului Muzeal Bistrița-Năsăud, Alexandru Gavrilaș.

(16)

Leave a Reply