gabriel biris

Află ce spune Biriș de impozitul pe clădire

Secretarul de stat din Ministerul Finanțelor Publice, Gabriel Biriș, a precizat că patronii care au firmă, sau persoana fizică autorizată cu sediul în propria locuință și nu derulează activități în spațiul respectiv, nu vor fi afectați de majorarea impozitului local pe clădiri.

„În privința impozitului pe clădiri, trebuie clarificat, pentru toată lumea, care a fost intenția legiuitorului. Și anume faptul că în cazul locuințelor în care avem un sediu de firmă unde nu-i activitate sau chiar dacă e activitate – nu se înregistrează cheltuieli, așa cum scrie în Codul Fiscal, impozitul datorat este cel pentru locuință și nu trebuie făcute evaluări pentru cota-parte.

Acele prevederi, cu impozitarea diferențiată în funcție de cota-parte alocată pentru desfășurarea activității sunt aplicabile și ar fi trebuit să nu fie probleme în sensul acesta. Sunt aplicabile atunci când sunt desfășurate activități și se înregistrează cheltuieli. O să clarificăm, nu e nimic de modificat aici. Credem că legea e suficient de clară. Și asta a fost intenția de la început, ca această reașezare să nu afecteze așa-numitele firme de apartament, persoanele fizice autorizate care au sediu acasă sau profesiile libere. Asta s-a dorit de la bun început”, a declarat Biriș, la conferinta TaxEU.

(16)

Leave a Reply