FRENT

Ajutoare pentru cei afectați de calamități

Peste 250 de familii din toata tara vor beneficia de ajutoare de urgență în valoare de 915 mii de lei.
Printre beneficiari se află și bistrițeni – familii și persoane singure, afectate de calamități naturale, incendii sau care au probleme grave de sănătate ce pot conduce la riscul de excluziune socială.

Suma de 95.000 lei este destinată susținerii a 20 de familii aflate în situații dificile cauzate de inundații, cărora le-au fost afectate atât locuințele, cât și bunurile de folosință îndelungată. Ele provin din județele Bacău, Bistrița-Năsăud, Buzău, Caraș-Severin, Călărași, Giurgiu, Hunedoara, Ialomița, Iași, Mureș, Neamț, Suceava, Vaslui și Vâlcea.
Alte trei familii din județul Vâlcea, ale căror locuințe au fost afectate de alunecări de teren și necesită lucrări de reparații și de consolidare, vor primi 4.500 de lei.

„La video conferința cu prefecții, premierul a solicitat evaluarea pagubelor care se datorează inundațiilor din perioada 15-19.6. Noi avem acuma rapoarte operative de la comitetele locale pentru situații de urgență și urmează ca specialiștii care sunt în grupul de suport tehnic de pe lângă Comitetul Județean pentru Situații de Urgență să facă evaluarea acestor pagube să trimitem la București, la Guvern această evaluare și acolo unde comunitățile locale nu pot aloca sau nu au fonduri pentru a ajuta persoanele respective se va încerca din partea Guvernului prin fondul de urgență aflat al dispoziția Guvernului să se ajute aceste persoane. Nu avem decât o estiomare, în sensul în care în 10 zile vom ști această evaluare în valori a pagubelor produse și atuncea vom înainta Guvernului situația totală, urmând să așteptăm în cel mai scurt timp după aceea acordarea acestor ajutoare de urgență”, a precizat prefectul Ovidiu Frenț.

Din fericire în județul nostru nu s-au inregistrat pagube substantiale, locuintele fiind afectate doar partial. Cu toate acestea, in urma inundatiilor de zilele trecute. au fost evacuate 30 de persoane din Gledin și Telcișor.

„Eu chiar vin din Gledin, acolo situația este sub control, se curăță tot ce a rămas ca și resturi aduse de ape și pot să vă spun că locuințele sunt în stare bună și toată lumea s-a întors acasă, deci nu avem pagbe foarte mari”, a mai adăugat Ovidiu Frenț.

Ajutoarele se vor plăti din fondurile prevăzute cu această destinație în bugetul Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice.

(3)

Leave a Reply