alaiul nuntilor 4

Alaiul nunţilor de pe Bârgău

Festivalul „Alaiul nunţilor de pe Bârgău”, ajuns la cea de-a 33-a ediție, a adunat miri, mirese, nași, nuntași, localnici, primari și alte personalități localnice.

„Festivalul Alaiul nunţilor de pe Bârgău datează din 1969. A avut o întrerupere de şapte ani, dar am decis să reluăm Doru Crisanorganizarea lui şi eu mă bucur că am reuşit să-l aducem din nou pe scenă. Nu pot spune exact de ce nu a mai fost organizat timp de şapte ani. Cred că a fost o lipsă de comunicare între primăriile din zonă, dar şi cei care se ocupă de cultură trebuia să fie mai activi. Nu cred că motivul pentru care nu s-a mai organizat în tot acest timp a fost lipsa banilor, cât lipsa de interes”, a spus primarul comunei Prundu Bârgăului, Doru Crişan.

La rândul lui, preşedintele Consiliului Judeţean, Radu Moldovan, i-a chemat alături de el şi de Doru Crişan şi pe primarii din Joseni şi Bistriţa Bârgăului.

„Alaiul nunților de pe Bârgău”, una dintre cele mai frumoase tradiții și sărbători din Transilvania, a reunit astăzi sute de nuntași, nași și miri îmbrăcați în frumoase straie de Bârgău la Prundu Bârgăului!
Vreau să îl felicit pe gazda noastră de astăzi, Doru Crișan, primarul comunei Prundu Bârgăului, primarii din Bistrița Bârgăului și Josenii Bârgăului, Vasile Laba și Tudorel Ciotmonda, care au stat în fruntea alaiului din comunele lor și pe toți nuntașii și spectatorii!
Pentru că prietenii mei de astăzi arătau impecabil în frumoasele straie populare, anul viitor vreau să particip la această sărbătoare îmbrăcat în costumul străbunilor mei! Felicitări tuturor și pentru că astăzi este ultima zi înainte de Postul Mare, vă doresc tuturor un post ușor și plin de împliniri sufletești!” a precizat președintele CJ BN, Radu Moldovan.

sursa foto: Radu Moldovan
alaiul nuntilo7

alaiul nuntilor 1

alaiul nuntilor 2

alaiul nuntilor 3

alaiul nuntilor 4

alaiul nuntilor 5

alaiul nuntilor 6

alaiul nuntilor

(12)

Leave a Reply