figa

Alin Cîndea: „Tinerii se simt plictisiți atunci când nu sunt stimulați”

Preotul Alin Cîndea a precizat că datorită administrfației locale lucrurile se schimbă, iar tinerii nu mai stau pe „țeava de gaz” ca în trecut când erau plictisiți.

„GATA cu țeava de gaz din fața blocului

În urmă cu zece ani, când am ajuns la Beclean, orașul părea trist și fără perspectivă, cum sunt multe din orașele mici ale României. Dar cel mai trist era faptul că o mare parte dintre tineri își petreceau timpul pe țeava de gaz din fața blocului, în barurile ce împânzesc localitatea sau în fața calculatorului.

În general, tinerii se simt plictisiți atunci când nu sunt stimulați. Atunci când mediul în care trăiesc nu este ofertant, se simt plonjați într-un vid de atenție și de activitate. Dacă-mi aduc aminte bine, atunci era și periaoda în care circulau niște mașini prin oraș cu muzica dată la maxim speculând vidul de atenție și încercând să racoleze fete, transformându-se într-un fel de modele pentru mulți tineri.

Plictiseala poate părea un cuvânt banal, însă pentru tineri este o adevărată amenințare, pentru că trăim într-o societate în care timpul este foarte important, iar tinerii vor să îl valorifice cât mai mult prin activități antrenate.

De atunci lucrurile s-au schimbat mult la Beclean și continuă să se schimbe, în mare parte datorită administrației locale: au fost construite Băile Figa, baze sportive, au apărut tot felul de propuneri pentru petrecerea timpului liber, s-a construit Bazinul de înot, mai multe spații de joacă, s-a amenajat parcul central, s-a început o pistă de biciclete, s-a investit enorm în școlile în care acești copii și tineri învață. Dar și Bisericile au început să se implice mai mult în pastorația tinerilor.

Ar fi mult mai multe de scris, dar acum timpul nu-mi permite decât câteva gânduri”, precizează Cîndea.

sursa foto: Alin Cîndea

(13)

Leave a Reply