ALIN CRISTEA 1

Alin Cristea: „Îmi doresc să fiu primarul-prieten al comunei Livezile”

Alin Cristea, candidează din partea PNL, pentru funcția de primar în comuna Livezile.

Acesta își dorește să facă din comuna Livezile, o comună frumoasă.

„Îmi doresc să fiu primarul-prieten al comunei Livezile, locul în care m-am născut și în care am ales să trăiesc. Sunt un om harnic care prețuiește oamenii. Îmi doresc ca împreună cu echipa mea să facem comuna Livezile frumoasă”, spune Cristea.

În ceea ce privește infrastructura dorește extinderea rețelelor de apă și canal din Livezile, realizarea rețelei de apă și canal prin proiectul MASTERPLAN de către AQUABIS în Dumbrava, Dorolea și Cușma și realizarea rețelei de canalizare în Valea Poienii.

De asemenea, dorește să realizeze asfaltarea tuturor străzilor și ulițelor, construirea de podețe și șanțuri , trotuare din pavaj pe ambele sensuri ale drumului DN 17din Livezile, asfaltarea drumului comunal din Dumbrava, și a celui din Valea Poienii- Dorolea, mai exact până la strada Fete. Are în plan și asfaltarea drumurilor, construirea de podețe și șanțuri în Cușma, asfaltarea și modernizarea infrastructurii agricole-dru,uri agricole în Livezile, Dorolea și Cușma, dar și asfaltarea străzilor, ulițelor, construirea de podețe și șanțuri în Dorolea.

Totodată, are în plan extinderea rețelelor electrice și realizarea iluminatului public modern, economic și durabil în sistem LED în toată comuna.

Proiect „After School”, în Livezile, la care pot fi înscriși elevii din toate satelel comunei Livezile. Porpunerea introduceii în programa școlară a orelor de practică la „Atelierul de ceramică”, construirea de locuri de joacă pentru copii, bazin de înot acoperit lângă drumul forestier de pe Valea Cărămizilor spre Pădurea Hâga. Doreșete construirea de mini-terenuri de sport multifuncționale în satele comunei Livezile și „Parc de aventură” în Pădurea Hâga.

„Este o activitate sportivă și recreativă în aer liber, un mod plăcut de-a petrece timpul liber cu familia și prietenii”, spune Alin Cristea.

Candidatul la funcția de primar, nu uită de partea socială, astfel că are în plan acordarea de consultanță pentru accesarea fondurilor europene cetățenilor comunei care doresc să înceapă o afacere proprie în domeniuș agroturismului, creșterea animalelor, albinelor, păsărilor, precum și executarea lucrărilor agricole: legumicultură, pomicultură, silvicultură. Cristea vrea să sprijine elevii și studenții cu rezultate bune la învățătură prin acordarea unor burse.

În ceea ce privește turismul, vrea să realizeze prin fonduri nerambursabile, din partea UE, un complex balnear, „Sărătura”, pe Valea Cărămizilor, lângă Pădurea Hâga.

„Compexul va fi format din:
-baie balneară: bazin cu apă sărată amenajat în aer liber, bazin interior cu apă sărată încălzită pentru a se putea folosi tot timpul anului;
-bazine cu apă dulce amenajate în aer liber și bazin interior cu apă dulce;
-topogane cu apă;
-săli pentru saună, jacuzzi, săli de masaj, sală de fitness, cabinet medical;
-zonă pentru picnic, restaurant, cafenea și terasă”, mai spune Cristea.

La capitolul administrație, prin „Legea Cadastrului General”, vrea să întăbularea în Cartea Funciară a terenurilor proprietarilor, cu suprafețele de teren aflate în evidența registrului agricol al Primăriei, cu suportarea cheltuielilor de către statul român. Accesarea fondurilor europene pentru realizarea unei „Fabrici de procesare a laptelui”, prin aceasta urmărindu-se creșterea prețului/litru lapte și crearea de locuri de muncă.

Gestionarea pășunilor proprietatea comunei Livezile prin organizarea de licitații transparente și împărțirea în mod echitabil a suprafețelor  de pășune în funcție de numărul de animale deținute de fiecare proprietar. Organizarea de întâlniri periodice între cetățeni și aparatul Primăriei, în fiecare sat al comunei, înființarea unui târg pentru valorificarea animalelor și produselor agricole și modernizarea pieței auto din Livezile.

Echipa PNL Livezile este formată din:
Cristea Daniel Alin, Rusu Liviu, Macavei Titi, Pop Mihai, Istrate Ioan, Simionca Ionel, Nuțu Gheorghe, Gălățan Viorel, Rînziș Dana-Maria, Dodu Ioan-Călin, Rupa Augustin Costel, Moldovan Adrian-Bogdan, Popârțac Octavian Adrian, Marica Simion, Ilincaș Flaviu Gabriel, Sohorca Tina-Andreea, Pop Alina-Teodora, Frăsincari Daniel Florin și Macavei Alexandru -Andrei.

(146)

Leave a Reply