andrei kozuk

Andrei Kozuk: „Pâtia de schi se va finaliza anul”

Andrei Kozuk, consilier local de 6 ani, are 36 de ani, și face parte din echipa PSD.

„Am absolvit studiile Universității Tehnice a Universității Transilvania din Brașov, Facultatea de Inginerie Tehnică, lucrez într-o mare firmă din zona industrială a Bistriței, la COMELF, unde sunt director de divizie. Cred că experiența mă ajută să pot să apreciez un astfel de proiect la adevărata lui valoare, știu că este o provocare, însă la fel de bine știu că se poate realiza. Lucrul acesta e posibil cu o echipă puternică, condusă de domnul primar care are nevoie de o majoritate în Consiliu. Pentru a putea să își promoveze ideeile, lucru care din păcate în ultimii ani lipsa majorității nu ne-a ajutat să promovăm aceste proiecte. De câte ori a fost posibil s-au pus piedici din partea colegilor din Consiliu, care se află de cealaltă parte a baricadei, însă cred că în ultimul timp s-au făcut pași, pârtia de schi este amenajată, și în următorul mandat se va putea finaliza și bistrițenii nu vor mai fi nevoiți să meargă în altă parte”, a precizat Kozuk.

Acesta candidează pe locul 7 pe listă pentru Consiliul Local Bistrița, iar proiectul pe care și-l asumă este celebrul proiect Wonderland, despre care spune că este un proiect complex și îndrăzneț, dar necesar pentru bistrițeni.

„Suntem în echipa primarului, mai mult decât atât suntem candidați, și strategia noastră a fost să pornim cu un proiect asumat. Avem mult mai multe proiecte decât cele 11 pe care le-am lansat, dar acestea sunt proiecte mai importante, care credem că prezintă interes pentru bistrițeni. Bistrițenii sunt doritori să știe cât mai multe lucruri și încercăm în această perioadă să ne asigurăm că ajung toate informațiile la ei. Proiectul pe care mi-l asum cred că îl cunoaște multă lume, a fost foarte mediatizat, este vorba despre Wonderland. Pe lângă că a fost mediatizat, este un proiect îndrăzneț și lucrurile mărețe se pot face, dar îți trebuie oameni pricepuți și curajoși să se înhame la astfel de proiecte. Este un proiect îndrăzneț, dar în același timp și necesar bistrițenilor. Este mai mult decât o pârtie de schi, este un complex sportiv. Mai mult aici va fi și un aquapark și terenuri de sport pentru mai multe categorii sportive, un teren complex. Credem că e necesar așa ceva în Bistrița și bistrițenii au nevoie de un loc unde să se recreeze.Mai mult decât atât este un servici care poate asigura turism, locuri de muncă și dezvoltare economică. Este un proiect pe care trebuie să îl vedem în întreg ansamblu și îl văd de succes”, a adăugat Kozuk.

Considerați că această opoziție din partea Consiului Local e strict pentru că primarul e de o altă formațiune politică?

Kozuk: „Da, este clar. Nu știu în ce măsură este firească această opoziție, însă putem spune că este o tradiție în politica românească o astfel de atitudine”.

Ne puteți spune când vom vorbi de finalitatea acestui program?

Kozuk: „Programul este unul complex, se va face în etape. Pâtia de schi se va finaliza anul acesta și vor începe lucrările la Aquapark. Lucrările la Aquapark se întind pe o perioadă de 2 ani, timp în care se vor amenaja și terenurile sportive, complet finalizat cred că undeva în 4 ani”.

De ce ar trebui ca bistrițenii să voteze listele PSD și acel primii 11 și pe domnul Ovidiu Teodor Crețu?

Kozuk: „În primul rând pentru a asigura continuitatea proiectelor care se pot vedea în oraș. Venim cu poiecte îndrăznețe, însă realizabile, avem echipa capabilă să ducă aceste proiecte la bun sfârșit și ne focalizăm pe ele și cu asta venim în fața bistrițenilor”.

(90)

Leave a Reply