13557934_621215831393107_1230327279703876269_n

Aniversare 140 de ani- Curcea Roșie

La 4 iulie 1876, a luat ființă Societatea Crucea Roșie din România, care și-a început activitatea în actualul sediu al Spitalului Coltea din București. Primul președinte al Crucii Roșii Române a fost Prințul Dimitrie Ghica, în perioada 1876-1897.

Crucea Roșie Română asistă persoanele vulnerabile în situații de dezastre și de criză. Prin programele și activitățile sale în beneficiul societății, contribuie la prevenirea și alinarea suferinței sub toate formele, protejează sănătatea și viața, promovează respectul față de demnitatea umană, fără nicio discriminare bazată pe naționalitate, rasă, sex, religie, vârstă, apartenență socială sau politică.

Cele șapte principii fundamentale ale Mișcării Internaționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie sunt: Umanitate; Imparțialitate; Neutralitate; Independență; Voluntariat; Unitate și Universalitate.

„Astăzi, 4 iulie 2016 am aniversat 140 de ani de activitate umanitară a Crucii Roșii în România, ocazie cu care, la sediul Crucii Roșii din Bistrița am marcat acest important moment din istoria noastră.
În prezența voluntarilor, a coordonatorului județean și coordonatorilor locali de voluntari, au evidențiat activitatea derulată de-a lungul istoriei la nivel național și județean: d-na Dr. Andrea Ciuzan în calitate de președinte, dl. Psih. Marius Moldovan în calitate de Director, dl. Ing. Vasile Moldovan în calitate de Vicepreședinte”, informează Crucea Roșie filiala BN.

Astfel, în Piața Decebal, voluntarii Crucii Roșii Bistrița-Năsăud -coordonați de către Alin Ciubăncan- au derulat o activitate practică de măsurare a tensiunii arteriale gratuită pentru cetățeni.

„Am încheiat ziua de 4 iulie, Ziua Națională a Crucii Roșii prin măsurarea gratuită a tensiunii arteriale la profesorii de sport care participă în Pasul Tihuța la un proiect al Casei Corpului Didactic a Județului BN. Totodată, am finalizat furnizarea cursului de prim ajutor pentru profesorii de sport care sunt mai pregătiți să salveze vieți. Felicitări participanților, mulțumim medicului Alex Cioba pentru furnizarea cursului din partea Crucii Roșii, cât și Casei Corpului Didactic BN, ISJ BN, CJRAE BN pentru buna colaborare!” adaugă Crucea Roșie filiala BN.

(6)

Leave a Reply