CENTRU MISIONAR

Aniversare Centru Misionar de Tineret „Ioan Bunea”

Centru Misionar de Tineret „Ioan Bunea” Sîngeorz Băi, a organizat mai multe manifestări, prilejuite de împlinirea unui an de la inaugurarea centrului.

Au vorbit ÎPS Andrei Andreicuț, Pr. Prof.unv.dr. Vasile Stanciu și Drd. Ionut Chira dar și oficialități locale și centrale.

Totul a început cu Sfânta Liturghie oficiată în Biserica cu hramul „Schimbarea la Față” din stațiunea Sângeorz-Băi, de un sobor de preoți din care a făcut parte și protopopul Năsăudului, părintele Ioan Dâmbu. Slujba a fost urmată de un parastas în memoria părintelui Ioan Bunea și de o evocare a personalității și activității sale.

„Deja a trecut un an de la înființarea Centrului de Tineret de la Sângeorz-Băi!
Astăzi am avut bucuria să particip la un eveniment dedicat personalității Preotului Profesor Ioan Bunea și proiectelor de viitor pentru acest centru. Până acum, peste 1800 de suflete i-au trecut pragul și sunt convins că fiecare dintre ei au plecat în viață cu o altă încărcătură spirituală!
Despre copii și tineri toată lumea vorbește și spune că sunt o prioritate, dar din păcate, de cele mai multe ori se rămâne la stadiul de discuție. Mă bucur că am avut în Mitropolia Clujului un partenere serios alături de care am dezvoltat acest proiect unic în România și vă spun în premieră că nu ne vom opri aici pentru că avem deja un alt proiect important care va fi dat publicității în curând”, a precizat președintele CJ BN, Radu Moldovan.

Seria de manifestări s-a încheiat cu un spectacol susținut de tineri din Sîngeorz-Băi, dar şi de tinerii prezenți în această perioadă în tabără.

Centrul de tineret „Ioan Bunea” de la Sângeorz-Băi are o capacitate de 70 locuri de cazare și este dotat cu o sală multifuncțională, sală de mese și cabinet medical. În plus, spațiul de joacă și de recreere este unul atractiv, cu acces la terenuri de sport și zone de relaxare. În cadrul centrului funcționează și Biblioteca „Sfântul Ioan Iacob”, filială a Bibliotecii Județene „George Coșbuc” din Bistrița.

Piatra de temelie a Centrului Misionar de Tineret „Ioan Bunea” de la Sângeorz-Băi a fost pusă de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei pe 26 aprilie 2012, construcţia imobilului realizându-se în termen de trei ani. Investiția s-a ridicat la suma de aproximativ 3 milioane de lei. De la inaugurare, central a găzduit zeci de tabere pentru copii și tineri din Arhiepiscopia Clujului și nu numai.

(8)

Leave a Reply