DSC_0014

Aniversarea Zilei Consiliului Internaţional al Sportului Militar

Cu ocazia aniversării Zilei Consiliului Internaţional al Sportului Militar, la data de 18 februarie în garnizoana Bistriţa şi în garnizoanele Dej, Turda şi Prundu-Bârgăului,consiliile sportive au organizat activităţi sportive care au cuprins alergări pe distanţe scurte şi lungi, aruncarea grenadelor de mână la distanţă şi precizie şi săritura de pe loc.

Organizat de către Consiliul Internaţional al Sportului Militar pentru prima oară în anul 2006 în scopul sărbătoririi datei de constituire a acestui organism internaţional, evenimentul din data de 18 februarie şi-a propus să promoveze anual, practicarea sportului în armatele lumii şi prin anvergura mondială a acţiunii, să contribuie la menţinerea păcii.

„Scopul acestei manifestări sportive este şi de a disemina motto-ul C.I.S.M.”Prietenie prin sport”, conform principiului sport pentru toţi, printe milioanele de militari din cele 133 ţări membre ale C.I.S.M. care astăzi participă la aceste activităţi sportive, indiferent de aptitudinile lor fizice sau abilităţile sportive, de grade, funcţii, vârstă sau sex.
La finalul activităţii, pe platoul unităţii a avut loc festivitatea de premiere, cei mai buni dintre cei buni din comandamentul Brigăzii 81 Mecanizată “General GRIGORE BĂLAN” şi din cadrul subunităţilor din subordine, au fost felicitaţi şi recompensaţi cu diplome de către locţiitorul comandantului marii unităţi, colonel Ioan-Marian CRISTUREAN”, a precizat Locotenent-colonel Florin Apăfăian.

(6)

Leave a Reply