RAZVANTA 1

Arestat după ce și-a incendiat casa și a tras cu arma în mașină

Chiar dacă campania electorală a trecut, se văd și urmările ei. Mai precis, Dan Răzvanţă, care a candidat în Consiliul Local al comunei Tiha Bârgăului și-a incendiat casa…a tras cu arma în mașină…..iar acum este în arest.

„Specialiști din cadrul direcțiilor centrale ale Poliției Române au depistat principalii suspecți în cazul distrugerii prin incendiere a unui imobil din județul Bistrița Năsăud, din noaptea de 3 spre 4 iunie a.c.. Față de unu dintre ei s-a dispus arestarea preventivă, iar față de alți doi măsura controlului judiciar”, informează IPJ BN.

Polițiștii bistrițeni, sub coordonarea specialiștilor din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române au efectuat, zilele trecute, 36 de percheziții domiciliare și la sediul unei firme, pe raza municipiului Bistrița și a comunelor Tiha Bârgăului şi Teaca.

Perchezițiile au fost efectuate în baza unor ordonanţe de delegare, în cadrul unui dosar penal aflat în instrumentarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud, în care se efectuaează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunilor de omor calificat în forma tentativei, distrugere în formă agravată, nerespectarea regimului armelor și al munițiilor, uzul de armă fără drept, înșelăciunea privind asigurările, inducerea în eroare a organelor judiciare și fals în declarații.

În urma acestora, au fost ridicate 1 armă de vânătoare și 3 țevi pentru armă de vânătoare confecționată artizanal, 1 pistol neletal, o arbaletă, 7 cartușe de diferite calibre, trofee de cervide, lațuri pentru capturarea vânatului, alte obiecte și înscrisuri relevante pentru cauză. De asemenea a fost indisponibilizat un autoturism de teren și un ATV.

„În urma probatoriul administrat, față de bărbatul care inițial a sesizat faptele, s-a dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 zile, iar față de cele două femei care-l însoțeau în noaptea respectivă, s-a dispus măsura controlului judiciar.
În cauză s-a beneficiat de sprijinul operativ al Brigăzii Mobile de Jandarmi Regele Ferdinand I Târgu Mureș și de suportul de specialitate al D.I.P.I.”, adaugă IPJ BN.

Reamintim că, în noaptea de 3/4 iunie 2016 ora 00:52 , polițiștii au fost sesizați prin SNUAU 112 cu privire la incendierea cu intenție a unui imobil situat în comuna Tiha Bârgăului.
Cercetările continuă pentru identificarea și tragerea la răspundere penală a tuturor persoanelor implicate.

(54)

Leave a Reply