LA SARATURA-POLUARE 1 (1)

Arie protejată, poluată?

Președintele Asociației G.A.L. RURALIS, Cristian Țetcu, a emis o sesizare către Agenția pentru Protecția Mediului BN, cu privire la poluarea ariei naturale protejate Sit Natura 2000 La Sărătura din vecinătatea localității Blăjenii de Jos, comuna Șintereag.

„Stimate domnule Sever Ioan ROMAN,
Prin prezenta vă informăm că Asociaţia Grupul de Acţiune Local pentru Dezvoltare Durabilă în Microregiunea Bistriţa – Şieu – Someş “RURALIS” a identificat, ca urmare a unor sesizări, un depozit ilegal de gunoi rezultat din procesul de creștere a puilor de găină precum și carcase în descompunere a acestora.

Acest depozit de gunoi este situat pe teritoriul ariei naturale protejate Sit Natura 2000 – La Sărătura care este și pășune comunală, în imediata vecinătate a șoselei de legătură dintre localitățile Blăjenii de Jos și Tărpiu, pe partea stângă și în vecinătatea pârăului Roșua. Pentru o identificare mai ușoară și rapidă vă indicăm coordonatele geografice pe site-ul www.trasout.me la adresa https://www.trashout.ngo/illegal-dump/5022140579446784 Aici pot fi vizualizate și câteva imagini.
Această activitate de depozitare a deșeurilor are lor de câteva săptămâni conform celor spuse de persoanele care au făcut sesizarea.

Solicităm pe această cale să dispuneți demersurile necesare pentru cercetarea acestui caz și să ne comunicați în scris rezultatul anchetei instituției pe care o coordonați. Suntem încrezători că având sprijinul dumneavoastră vom reuşi să creştem valoarea în spaţiul rural. Vă mulţumim pentru încrederea acordată şi implicarea în proiectul RURALIS”, spune Cristian Țetcu.

LA SARATURA-POLUARE (1)

(14)

Leave a Reply