dsc_0042

Armata… și școala

În preambulul manifestărilor dedicate Zilei de 25 Octombrie – Ziua Armatei României, Brigada 81 Mecanizată „General GRIGORE BĂLAN”, în cooperare cu Centrul Militar Județean Bistița – Năsăud, au desfășurat, în cadrul proiectului „Ziua Armatei în școli”, o serie de activități specifice în localități din județul Bistrița – Năsăud și în garnizoana Bistrița.

„Astfel, în zilele de 19, 20, 21 și 24 octombrie, un număr de aproximativ 2000 de elevi de la școlile generale din loc. Sânmihaiu de Câmpie și Miceștii de Câmpie, Colegiul Național „Petru Rareș” Beclean, școlile generale din loc. Nimigea și Mititei, precum și din municipiul Bistrița, au luat parte la expunerile privind semnificația și importanța Zilei de 25 octombrie și au fost informați despre oferta educațională și promovarea carierei militare. De asemenea, militarii participanți în teatrele de operații, au vorbit despre tipurile de misiuni executate de către militarii români, programul de instruire înainte de plecarea în misiune, riscuri și amenințări, iar în curtea acestor instituții de învățământ au fost organizate standuri de prezentare a tehnicii, armamentului și a unor echipamente din dotarea brigăzii. Aceste activități au menirea de a contribui la cunoașterea activităților specifice desfășurate de către militarii Brigăzii 81 Mecanizată „General GRIGORE BĂLAN”, la promovarea valorilor Armatei Române, satisfacerea curiozității tinerei generații și la posibila orientare profesională a elevilor din anii terminali (clasele a VIII-a si a XII-a)”, informează  Locotenent colonel Cristian Mariș.

 

.

În data de 24 octombrie, la bustul generalului erou Grigore Bălan din loc. Blăjenii de Sus, a fost depusă o coroană de flori din partea garnizoanei Bistrița și a autorităților publice locale. La activitate au participat: locțiitorul comandantului Brigăzii 81 Mecanizată „General GRIGORE BĂLAN” – colonel Ioan – Marian Cristurean, subprefectul judetului Bistrița – Năsăud – Ciui Terente, vicepreședintele Consiliului Județean Bistrița – Năsăud – Alexandru Pugna și primarul comunei Șintereag – Ioan Bob.

Foto: Caporal Robert POP

(0)

Leave a Reply