Al-Shabaab

Atentat revendicat de gruparea Al-Shabaab

În urmă cu două săptămâni a avut loc o explozie la bordul unui avion comercial somalez cu 74 de pasageri.
Din fericire pilotul a reușit să aducă avionul la sol pe aeroportul internațional Mogadishu, nu însă înainte ca explozia să provoace o gaură în fuselaj, potrivit The Guardian.

Avionul, apaținând Daallo Airlines, avea ca destinație Djibouti, însă a fost nevoită sa aterizeze la câteva minute după ce decolase.

„Cred că a fost o bombă”, a declarat pilotul Vladimir Vodopivec, citat de cotidianul belgrădean Blic.

Awale Kullane, ambasadorul Somaliei la Națiunile Unite, care s-a aflat la bordul aeronavei, a scris atunci pe Facebook că a auzit un zgomot puternic și că, timp de câteva secunde, nu a mai văzut nimic din cauza fumului.

Oficialul a postat și un video în care se vedea cum pasagerii își pun pe față măștile cu oxigen, însă înregistrarea a fost îndepărtată ulterior de pe rețeaua de socializare.

Acum, gruparea teroristă Al-Shabaab a revendicat atacul cu bombă, potrivit BBC News online.

Printr-un mesaj de revendicare postat online, gruparea teroristă somaleză a explicat că atacul de la bordul aeronavei a fost un act de răzbunare faţă de operaţiunile de spionaj ale Occidentului în Somalia.

Nicio altă grupare nu a revendicat atacul până în prezent, dar serviciile secrete americane care au sugerat că bomba a fost detonată cu ajutorul unui laptop au plasat atacul în responsabilitatea grupării Al-Shabaab.

Gruparea teroristă Al Shabaab, care luptă împotriva conducerii somaleze, a mai atacat aeroportul din Mogadishu în trecut.

(21)

Leave a Reply