soare-stralucitor

Atenție la caniculă !

Canicula se pare să fi revenit după câteva zile pline cu ploi.

Astfel,  Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis avertizare de disconfort termic și val de căldură, valabilă la nivelul întregii țări și care durează inclusiv duminică 31 iulie.

În regiunile extracarpatice, valul de căldură se va extinde şi se va intensifica. În zonele de câmpie şi podiş din Oltenia, Muntenia, Moldova și Dobrogea, vremea va fi caniculară, în orele amiezilor se vor înregistra local temperaturi maxime de 36…37 de grade, iar în cursul nopţilor minimele termice se vor situa în jurul a 20 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat şi indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va depăși pragul critic de 80 de unităţi în Câmpia Română, dar pe arii restrânse și în restul teritoriului.

Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată. Local vor fi averse, izolat torenţiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului şi, posibil, grindină, în zilele de joi şi vineri (28 şi 29 iulie) mai ales în regiunile vestice, nordice şi centrale, iar sâmbătă şi duminică (30 şi 31 iulie) îndeosebi în est, centru şi zona de munte.

În Transilvania cele mai ridicate valori se vor înregistra pe 28 și 31 iulie, precum și pe 5 și 6 august. Temperaturile minime se vor situa în jurul unei medii regionale de 15…16 grade. Averse locale se vor semnala în jurul datei de 29 iulie și în intervalul 1-3 august, iar în rest doar pe arii restrânse vor fi ploi de scurtă durată.

(2)

Leave a Reply