ipjbn

Atenție participanți la trafic !

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud împreună cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Bistriţa” al Judeţului Bistriţa-Năsăud şi susţinut de Autoritatea Teritorială de Ordine Publică Bistriţa-Năsăud, a lansat proiectul de informare și conștientizare „Încotro… ? Dă șansă vieții!”.
Proiectul, este unul de informare şi conştientizare a tuturor categoriilor de participanţi la traficul rutie, din judeţul BN.

„Ni s-au alăturat acestui demers instituţii judeţene precum: Inspectoratul Şcolar Judetean Bistriţa-Năsăud, Autoritatea Rutieră Română-Agenţia Bistriţa, Serviciul Județean de Ambulanță Bistrița-Năsăud, Secţia Drumuri Naţionale – filiala Bistriţa şi Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa, prin UPU-SMURD.

Obiectivul acestei campanii este creşterea gradului de siguranţă al cetăţenilor şi formarea unei conduite prudente şi responsabile în ceea ce priveşte circulaţia pe drumurile publice.

În veredea realizării celor propuse am organizat o caravană a campaniei, din care fac parte autospeciale MAI de la rutieră, descarcerare, ambulanţe SMURD şi SAJ precum şi un autoturism avariat, menit să le atragă atenţia oamenilor că orice manevră care încalcă legislaţia rutieră poate provoca tragedii pe şosele. Cu această caravană ne dorim să ajungem în toate oraşele din judeţ şi în cât mai multe localităţi în care au avut loc accidente rutiere, pentru a putea atrage atenţia asupra consecinţelor deosebit de grave pe care le au accidentele”, informează IJJ BN.

Toate activităţile din cadrul acestui proiect vor fi susţinute de poliţişti, pompieri şi voluntari ai Serviciului Judeţean de Ambulanţă, care vor desfăşura şi exerciţii practice de intervenţie la faţa locului.

„Astăzi, după lansarea campaniei au fost demarate primele activităţi de susţinere şi implementare a ei. Astfel, caravana campaniei a fost expusă în municipiul Bistriţa şi în oraşul Năsăud şi au fost împărţite materiale înformative şi brelocuri cu mesajul campaniei. Pe viitor vor fi susţinute ore de educaţie rutieră cu elevii precum şi exerciţii practice de intervenţie la faţa locului a pompierilor, echipajelor de descarcerare, ambulanţei şi poliţiştilor.

Atât spotul video cât şi cel audio vor atenţiona periodic cetăţenii, asupra riscurilor la care se expun atunci când nu respectă legea.

Campania „ÎNCOTRO…?DĂ ŞANSĂ VIEŢII!” are în vedere sensibilizarea participanţilor la trafic asupra accidentelor rutiere cauzate de nerespectarea regulilor de circulaţie în general, de viteză (neadaptată şi excesivă) şi indisciplina pietonilor în special.

Principala cauză generatoare de accidente rutiere în judeţul nostru este viteza. Aşadar, demarăm această campanie şi atragem atenţia asupra respectării regimului legal de viteză, întrucât viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă unii dintre principalii factori generatori ai accidentelor rutiere în România” adaugă IJJ BN.

Poliţiştii recomandă conducătorilor de vehicule să circule cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, în special când se circulă în coloană. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule!

(1)

Leave a Reply