mancare

Au absolvit cursul de „bucătar”

În perioada 11.04.2016 – 31.08.2016 s-a desfășurat prin Centrul de Formare Profesională Bistrița un curs de “bucătar”.

„La acest program de formare profesionala de “calificare” au fost înscrise 23 de persoane, 20 dintre acestea beneficiind de gratuitate fiind persoane aflate în căutarea unui loc de muncă ( șomeri indemnizați și neindemnizași) înregistrate la AJOFM Bistrița – Năsăud. Cursul a cuprins un număr de 720 ore de pregătire, din care pentru teorie au fost alocate 240 de ore, iar pentru practică 480 de ore”, informează AJOFM BN.

Competențele dobândite în urma absolvirii acestui program de calificare sunt:
1. Pregătirea antreurilor calde şi reci
2. Pregătirea fripturilor
3. Pregătirea gustărilor calde şi reci
4. Pregătirea mâncărurilor din carne
5. Pregătirea mâncărurilor din legume,orez,ouă, paste făinoase
6. Pregătirea preparatelor lichide
7. Prepararea dulciurilor (deserturilor)
8. Prepararea fondurilor glace
9. Prepararea mâncărurilor din peşte şi fructe de mare
10. Realizarea acţiunilor de supervizare şi control
11. Realizarea aluaturilor de bază
12. Realizarea salatelor
13. Realizarea sosurilor
14. Comunicarea la locul de muncă
15. Desfăşurarea muncii în echipă
16. Aprovizionarea cu materii prime şi auxiliare a locului de muncă
17. Asigurarea condiţiilor igienico-sanitare
18. Organizarea cadrului general de deschidere şi închidere a activităţii secţiei
19. Prevenirea poluării mediului
20. Întocmirea documentelor specifice

(3)

Leave a Reply