bloc-operator

Avem cel mai modern Bloc Operator Centralizat din România

La eveniment au participat președintele Consiliului Judeţean Radu Moldovan, prefectul judeţului Ovidiu Frenț, rectorul UMF Tg. Mureș Leonard Azamfirei, deputatul Doina Pană, vicepreședintele Consiliului Judeţean Ioan Țintean, viceprimarul Cristian Niculae, consilieri județeni, șefi de instituții.
Blocul operator centralizat în suprafață de 1.471 mp are 8 săli de operații, fiecare sală având în componență: sală pentru pregătirea preoperatorie a pacientului, sală pentru efectuarea intervenției chirurgicale, sală pentru trezirea postoperatorie a pacientului, filtru de acces în sala de operații a personalului medical, sală pentru curățarea postoperatorie și pregătirea în vederea sterilizării instrumentarului medical.
Pe lângă cele 8 săli de operații, blocul operator centralizat mai are: filtre de acces în blocul operator a personalului medical , sterilizare proprie, mic laborator pentru determinări rapide, sală pentru aplicarea protezelor gipsate (lângă sala de operații ortopedie-traumatologie), camere de lucru pentru personalul medical, oficiu, camere tehnice

„Cel mai modern Bloc Operator Centralizat din România, recepționat azi la Spitalul Județean de Urgență Bistrița!
O investiție de peste 6,5 milioane de euro asigurați de Consiliul Județean și Guvernul României, care oferă condiții europene atât medicilor cât și bolnavilor care ajung în sălile de operații a Spitalului Județean din Bistrița!
Vreau să îi felicit și pe colegii mei din managementul Spitalului Județean de Urgență pentru derularea acestui proiect, să mulțumesc reprezentanților Guvernului României care ne-au sprijinit în acest proiect de la început și până acum!
În total, în ultimii 5 ani, în modernizarea Spitalului Județean și a Ambulatoriului s-au investit peste 18 milioane de euro! Acum, avem ca prioritate 0 extinderea UPU și conectarea printr-un lift de mare viteză a acestei secții cu un Heliport care se va amenaja pe acoperișul Spitalului Județean”, a declarat Emil-Radu Moldovan, președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud,.

(9)

Leave a Reply