balan

Bălan cere demisii la SGA și I.S.U „Bistrița”

Sute de peşti morţi au fost găsiţi, săptămâna trecută, pe râul Şieu, însă, autorităţile nu au găsit un vinovat.

Nu este primul accident de acest fel, deoarece în urmă cu trei săptămâni s-a mai produs un accident, când un balon de depozitare a levigatului s-a deteriorat, iar lichidul toxic s-a scurs în pârâul Roşua, poluând cursul apei pe câţiva kilometri. Atunci, reprezentantul SGA Bistriţa-Năsăud, Toader Hăbălău, a spus că aşteaptă rezultatele probelor de apă prelevate din Roşua şi Şieu, precizând că nu se poate pronunţa asupra poluării, chiar dacă au fost nişte peşti morţi. Acum, Marius Bălan cere demisia directorului SGA Toader Hăbălău acuzându-l de manipulare şi dezinformare a opiniei publice în cazul scandalului mediatic izbucnit în jurul poluării cu levigat a râului Şieu.

„Nu mi-a fost dat în 26 de ani să văd cu câtă lejeritate instituțiile tratează o problemă de mediu. Nu avansăm deloc în probleme de mediu, pentru că nu există interes din partea acestor instituții pe care eu la ora acutuală le consider necredibile. Ca atare, rog, pe domnul Hăbălău să facă loc unui alt șef de instituție SGA, pentru că SGA înseamnă Serviciul de Gospodărirel al Apelor, ori dânșii s-a dovedit clar că nu sunt în stare să gospodărească nici măcar un râu. Râul Șieu, care este în județul acesta. Mă gândesc și la ISU, pentru că atât șeful ISU, prin purtătorul de cuvânt, ne-a asigurat că situația este sub control, în 7 iunie, și că nu s-a întâmplat nimic. Că nu există mortalitate piscicolă. Ca atare, rog ca cele două instituții să își aducă oameni competenți, avem dreptul să o cerem, ca și cetățeni, plătitori de taxe și impozite. Mă gândesc și la alet demisii, nu le spun acuma, mă gândesc că totuși bunul simț mai este printre noi, se știu ei care ar trebui să mai se dea de-o parte inclusiv în sfera politică mă gândesc la demisii, atâta timp cât un proiect pe fonduri europene mult așteptat de locuitorii județului BN nu funcționează la parametrii proiectați și ceruți de UE”, a precizat Marius Bălan, preşedinte PV Bistriţa, pentru o televiziune locală.

Ancheta comisarilor de la Garda de Mediu a început de la depozitul ecologic de la Tărpiu, care a fost amendat în urmă cu trei săptămâni după ce s-a spart o supapă pneumatică şi au fost deversate accidental ape uzate pe un afluent al râului Şieu, însă joi după-amiază nu au fost găsite alte urme de poluare.

(0)

Leave a Reply