BALAN

Bălan: „S.O.S. Piața Centrală”

Ecologistul Marius Bălan spune că a fost încălcată transparența în administrație, după ce în CL a fost prezentată doar o variantă din cele 4, legate de modernizarea Pieței Centrale. Acesta susține că varianta prezentată este „distructivă”, mai ales că respectiva zonă urmează a fi betonată în totalitate și bineînțeles copacii care se află în zona respectivă vor fi inexistenți, după modernizare. Numărul copacilor care vor fi tăiați nefiind unul mic, mai exact este vorba despre 104 copaci.

„Dragi prieteni, stimați bistrițeni, cu toții suntem produsul mediului în care trăim. Vă rog să-l apărați! Doresc să vă atrag din nou atenția asupra unor fapte regretabile, cu repetiție, pe care administrația o face de ani de zile și încalcă legile de mediu privind spațiile verzi din orașul nostru.
Poate că nu toți ați auzit de așa-zisul proiect de modernizare a Pieței Centrale care a fost votat în CL, urmând ca 104 copaci de aliniament să fie tăiați, iarba, florile și rondourile desfințate, urmând dalarea, betonarea întregii zone. Ce este mai grav este faptul că administrația s-a ascuns de noi la dezbaterea publică și nu au fost prezentate toate cele 4 variante de proiecte. A fost ales doar unul, cu impact distructiv asupra mediului. Astfel a fost încălcată Legea 52 și 544 privind transparența în administrație.
Veniți să spunem un nu hotărât acestor stricăciuni și să cerem abrogarea hotărârii din CL prin care s-a votat acest proiect. Invit și consilierii locali să ne explice de ce au votat proiectul care anulează munca primului primar român, Corneliu Mureșan, din anii 1934 și care a îndrăznit să amenajeze această piață în ciuda opoziției a 1500 de sași din aceea vreme. Este un act revoltător și de un cinism fără margini.
Bistrița trebuie să semene cu ea însăși, ansamblul medieval arată foarte frumos în armonie cu natura.
Degeaba sărbătorim ora pământului și stingem lumina, dar prin apucături administrația face exact pe dos privind spațiile verzi.
Sâmbătă 16 Martie, ora 19:00 vă aștept la o întâlnire în Piața Centrală să adoptăm cu sufletul un copac amenințat de drujba Primăriei”, precizează ecologistul Marius Bălan.

(10)

Leave a Reply