Bani pentru Programul Național de Cadastru și Carte Funciară

Potrivit Instituției Prefectului BN, primăriile vor începe să primească fondurile destinate rogramul Național de Cadastru și Carte Funciară 2015-2015.

„Am încheiat la Beclean seria întâlnirilor cu primarii/viceprimarii și secretarii U.A.T.-urilor din județul nostru pentru diseminarea procedurilor și modalităților de lucru privind Programul Național de Cadastru și Carte Funciară 2015-2015.
De astăzi primăriile vor începe să primească fondurile destinate acestui program pentru anul 2016. Fiecare U.A.T. este programat în mod individual pentru îndrumare la O.C.P.I. BN în vederea găsirii celor mai bune soluții pentru sectorizarea teritorială și rezolvarea unor probleme punctuale.
Deși termenele sunt foarte strânse și e nevoie de multă muncă, cred că majoritatea primarilor vor face eforturi pentru ca sumele alocate pentru aceste servicii topografice să fie cheltuite, altfel acestea vor trebui restituite.
Finalizarea acest program va conduce nu doar la cadastrarea sistematică ci și la intabularea proprietăților situate în extravilanul localităților. Astfel, proprietarii terenurilor vor putea în sfârșit să primească mult așteptatele titluri de proprietate, având în vedere faptul că cele mai multe primării nu au avut până acum resurse financiare pentru a întocmi planurile parcelare necesare punerii în posesie”, informează Instituția Prefectului BN.

(10)

Leave a Reply