bani

Bani prin schema „Romania Start Up Plus”

Romania Start Up Plus – este o linie de finanțare din fonduri europene care te ajută să îți creezi viitorul.

„Camera de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud dorește să sprijine persoanele interesate să își dezvolte abilitățile antreprenoriale și să acceseze finanțarea prin schema „Romania Start Up Plus”.

Primul pas este să te invităm să completezi sondajul (aici) prin care identificăm potențiali antreprenori și pe baza căruia vom analiza nevoile acestora”, informează Camera de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud.

Romania Start Up Plus se adresează exclusiv regiunilor Centru, Sud-Est, Sud Muntenia, Nord-Est, Nord-Vest, Vest și Sud-Vest Oltenia, regiunea București-Ilfov fiind exceptată de la finanțare deoarece are un grad de dezvoltare mult peste celelalte regiuni. Linia de adresează ideilor de afaceri nonagricole din mediul urban.

Banii pentru înființarea și dezvoltarea afacerilor vor fi acordați prin intermediul unor proiecte gestionate de către organizații selectate ca administratori ai schemei de finanțare.

Proiectele se vor desfășura pe o perioadă de 36 de luni estimată a începe în prima parte a anului 2017, perioadă ce va fi împărțită în trei mari etape.

În prima etapă, viitorii întreprinzători vor beneficia de formare antreprenorială.

Apoi, vor fi selectate minim 30 de planuri de afaceri la nivelul fiecărui proiect, care vor intra în a doua etapă de finanțare și implementare a planului de afacere. În această etapă vor fi acordați fiecărei afaceri selectate maxim 40.000 euro.

Ultima etapă va presupune continuarea dezvoltării și menținerea afacerilor și a locurilor de muncă create.

(17)

Leave a Reply