INCENDIU 5

Bărbat ars pe 15% din suprafața corpului

Un bărbat de 76 de ani din comuna Șanț a ajuns cu arsuri de gradul I şi II pe o suprafaţă pe de cca. 15 % din corp la U.P.U. – SMURD Bistriţa.

Dispeceratul integrat I.S.U. S.A.J. Bistriţa – Năsăud a fost alertat în această dimineață, la ora 4:08 despre izbucnirea unui incendiu la o casă de locuit din localitatea Şanţ.

„Imediat la locul indicat au fost alocate mai multe echipaje de intervenție progresiv, două echipaje de la Garda de Intervenție Sîngeorz-Băi, un echipaj de la Secția de Pompieri Năsăud și trei echipaje ale Serviciilor Volutare pentru Situații de Urgență din Șanț, Rodna și Maieru. La locul incendiului a fost alocat și un echipaj de prim ajutor SMURD. Aici, paramedicii au găsit doi adulți în vârstă, care au suferit atacuri de panică. Bărbatul care avea 76 de ani a fost preluat de paramedici cu arsuri de gradul I și II, pe o suprafață de cca 15 % pe mâini și pe picioare. Din fericire acesta este în afara oricărui pericol, a fost stabilizat și transportat la Spital. Incendiul a fost lichidat după aproximativ 3 ore, însă flăcările au afectat alte 4 proprietăți învecinate”, a precizat plutonier major Marius Rus, purtător de cuvânt I.S.U. Bistrița-Năsăud.

Cauza probabilă a incendiului este un scust circuit la o instalație electrică improvizată. A fost afectată o suprafaţă totală de aproximativ 400 mp.

sursa foto: ISU Bistrița

(14)

Leave a Reply