Basarabeni, în vizită în BN

Județul Bistrița-Năsăud va primi  în vizită, sute de basarabeni.

Acțiunea face parte din programul național de înfrățire a românilor de pe ambele maluri ale Prutului ”Cunoaște-ți Țara”, organizat de Platforma Unionistă Acțiunea 2012 și prin care 100.000 de basarabeni vor veni în vizită în România.

Primul grup a ajuns deja în BN, la data de 15 iulie și a vizitat Castelul de la Arcalia, orașul Beclean, Sărata, Turnul Dogarilor din Bistrița, Biserica Evanghelică și centrul istoric. Aceasta este doar una din multele vizite care urmează a se derula în săptămânile următoare cu ocazia continuării programului ”Cunoaște-ți Țara”.

”Mulți basarabeni sunt interesați să viziteze România, iar programul ”Cunoaște-ți Țara” este prilejul ideal pentru aceștia să o descopere. Există multe solicitări de vizitare a Bistriței. Fac un apel la toți bistrițenii să îi întâmpine pe frații de peste Prut și chiar să se înfrățească cu ei folosind platforma online www.basarabia-acasa.ro. Sper ca această inițiativă să ducă la o creștere determinantă a numărului unioniștilor de peste Prut, pentru ca, în 2018, să facem unirea”, a declarat George Simion, președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012

(1)

Leave a Reply