basescu

Băsescu: „Am îngenuncheat vechiul sistem, dar nu l-am făcut să dispară”

Traian Băsescu, președintele PMP, confirmă că a fost informat de Parchetul General că este suspect de spălare de bani. Mai exact este vorba de un dosar privind achiziția unui teren.

„Având în vedere decizia pe care am luat-o în ultimele zile, cred că vă sunt dator cu o explicație, în ceea ce mă privește.

Zilele trecute am primit o informație neplăcută de la Parchetul General, că aș fi suspect într-un caz de spălare de bani, reclamat de domnul Ciuvică, este o mizerie fără limite, dar plecați de la premiza că la sfârșitul mandatului am făcut afirmația că am îngenuncheat vechiul sistem, dar nu l-am făcut să dispară. El s-a manifestat premergător înscrierii mele pentru Primăria în cursa Capitalei și m-a pus în fața unei situații imposibile și anume, să candidez în calitate de suspect, lucru pe care nu îl puteam accepta pentru că mi-aș fi negat tot mandatul meu de 10 ani la Cotroceni. Ce vă pot garanta însă, este o minciună, un mod de-a rezolva problemele politice pe care cei care încă se mai hrănesc din învățăturile lui Voiculescu, dar și slugile lui din instituțiile statului, îl fac. Este un joc murdar ! Nu voi ezita zilele următoare să fac publică povestea. Ce nu am putut accepta este ceea ce v-am spus mai devreme, să candidez negându-mi mandatul. Să mă aflu în această campanie într-un grup alături de toți penalii PSD-ului și PNL-ului, care vor candida și să se spună-și Băsescu e în aceiași categorie cu Piedone, cu Olguța Vasilescu, cu toți primarii urmăriți penal care  vor candida- nu puteam accepta acest lucru și aș fi contrazis chiar filosofia de-a fi a acestui partid tânăr !

Rețineți însă un lucru, am fost Ministru al Transporturilor în 5 guverne, am fost primar general al Capitalei ales de 2 ori, am fost 10 ani Președintele României, am fost 2 mandate membru în Parlamentul României, niciodată nimeni nu a putut arăta o semnătură a mea pe un contract ilegal și atunci tot timpul am avut parte de tot soiul de invenții. Când a fost povestea Flotei și nimeni nu a putut arăta o semnătură prin care eu am aprobat vânzarea măcar a unei singure nave, acum au văzut că nu găsesc nimic prin contractele din instituțiile în care am lucrat, și s-au gândit la o inovație. Vă asigur că în acest dosar nu au cum să fie denunțuri, pentru că nu există un denunț care ar putea fi probat, vă asigur că sunt un om integru așa cum îmi doresc să fie acest partid acum și încă 50 de ani de acum înainte! Pe imaginie partidul ar fi suferit daune enorme, dacă eu aș fi candidat, ca având calitatea de suspect, în același timp nu puteam accepta să fiu inclus în lista cu penalii PSD-ului și PNL-ului care candidează și cel mai important lucru nu puteam să îmi neg mandatul de 10 ani în care am cerut tot timpul ca cei care au probleme în Justiție să le rezolveși pe urmă să facă politică. Acestea fiind zise, poate că până la toamnă Parchetul va binevoi să finalizeze cercetările și această întâmplare să ne ajute la alegerile parlamentare din toamnă, fiind o probă în plus, că noi când spunem că suntem cinstiți, chiar suntem, nu există dubii asupra acestui lucru”, a precizat Traian Băsescu în cadrul confernței de lansare a candidaților PMP BN.

(13)

Leave a Reply