MARCEL BERBECAR

Berbecar: ” Trebuie să dispară diferența dintre centru și periferie”

Candidat al Partidului Verde, la Consiliul local al municipiului Bistrița, Marcel Berbecar, este de părere că bugetul Primăriei este bugetul nostru, al tuturor locuitorilor municipiului, iar diferența dintre centru și periferie trebuie să dispară.

„Bugetul Primăriei trebuie cheltuit pentru nevoile cetățenilor și pentru bunăstarea lor, nu pentru interese politice sau ambiții megalomanice, care să satisfacă orgoliile unor politicieni ajunși la putere.
Prioritatea noastră este asigurarea unor condiții de viață civilizate, europene, pentru toți locuitorii municipiului, în mod egal, atât pentru cei din zonele centrale cât și pentru cei care locuiesc în cartierele noi, din zonele periferice ale orașului sau în localitățile componente ale municipiului. Trebuie să dispară diferența dintre centru și periferie, acolo unde majoritatea străzilor arată ca ulițele unui cătun, nu au iluminat stradal, rețele electrice, de gaz, apă și canalizare, se construiesc pe banii cetățenilor, nu sunt grădinițe, școli primare, nici cabinete pentru medici de familie, etc.
Bugetul Primăriei nu mai trebuie împărțit pe criterii politice, în care prioritate absolută au zonele intens populate, centrul și cartierele de blocuri, unde este grosul electoratului, în timp ce, la periferie, se trăiește greu și necorespunzător. Familiile cu copii mici, care locuiesc în cartierele noi, sunt preocupați, în primul rând, de modul în care duc și aduc copii de la grădiniță sau de la școală, nu pot să se concentreze pe munca și cariera lor profesională”, precizează Berbecar.

(11)

Leave a Reply