IPS

Biserica Spitalului de Oncologie, târnosită

Ocrotită de Sfântul Ierarh Nectarie Taumaturgul, protectorul bolnavilor de cancer, Biserica Spitalului de Oncologie din Bistrița, a fost târnosită sâmbătă, 30 iulie 2016, de Mitropolitul Andrei Andreicuț Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului.

Locașul de cult, construit în stil bizantin în curtea unității medicale de pe strada Alba Iulia, este al treilea locaș de rugăciune realizat în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa, toate cele trei fiind ridicate la inițiativa directorului unității medicale, prof. Univ. Dr. Mircea Gelu Buta, care și-a dorit prin acest proiect o reîntoarcere la medicina creștină.

La slujbă au asistat președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan, prefectul Ovidiu Frenț, administratorul public al județului, Florin Moldovan, dar și invitații din străinătate.

Totodată, directorul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, prof. univ. dr. Mircea Gelu Buta, a primit din partea IPS Andrei distincția „Ordinul Sfinților Împărați Constantin și Elena”.

„Biserica aceasta se încadrează într-un proiect început cu ani în urmă, împreună cu Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului, de reîntoarcere spre medicina creștină”, a precizat directorul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, prof. univ. dr Mircea Gelu Buta

IPS Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei a pus în aprilie 2013 piatra de temelie pentru această biserică, după cum Timp Online a scris aici. Noua biserică de la Spitalul de Oncologie este al treilea lăcaş de rugăciune construit în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa. În 1998 a fost sfinţit paraclisul din incinta clădirii principale a Spitalului de Urgenţă, iar în 2011 a fost sfinţită o biserică ce poartă hramul „Sfinţii Doctori fără de arginţi” în cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie.

„Într-o zi frumoasă şi călduroasă, am participat la Slujba de Sfinţire a bisericii cu hramul „Sfântul Ierarh Nectarie Taumaturgul” din cadrul spitalului de Oncologie Bistriţa.
Vreau să îl felicit pe Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa, Mircea Gelu Buta pentru primirea „Ordinului Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena”.
De asemenea vreau să îl felicit şi pe părintele Nicolae Conţ care a devenit iconom, datorită sprijinului care îl acordă suferinzilor aflați pe patul de spital”, a precizat președintele CJ BN, Radu Moldovan.

BISERICA

(16)

Leave a Reply