ATENTAT

Bistrițean rănit în atentatul din aeroportul din Bruxelles

Europa se află în stare de alertă, după ce zeci de oameni au fost uciși sau răniți într-o serie de explozii la Bruxelles, la numai patru zile după capturarea teroristuluI Salah Abdeslam. Patru români au fost răniți în atentate, iar doi dintre aceștia se află internați în spital, pentru a primi îngrijiri medicale, potrivit Ministerul Afacerilor Externe. Unul dintre răniți este minor, însă din nefericire, printre răniți s-a aflat și un bistrițean, Claudiu Rusu.

Claudiu Rusu este student și locuiește în Belgia de șase ani.

„Sunt foarte traumatizat după şocul de azi -dimineaţă. A fost un moment cumplit, de groază. În momentul în care ne aflam acolo pentru a ne îmbrăca, s-a auzit prima bombă care a explodat şi în momentul în care am vrut să mergem spre ieşire, a doua bombă a explodat. […] ne-am adăpostit în cafeneaua ce se afla în spatele nostru, am închis toate uşile deoarece am auzit, înainte să explodeze prima bombă, nişte împuşcături şi ne-am speriat ca nu cumva să iasă cineva cu o mitralieră să tragă spre noi”, a declarat Claudiu Rusu la postul de televiziune Digi24.

Conform sursei citate anterior, bistrițeanul se afla la aeroport cu un grup de studenți și profesori, urmând să plece către Lisabona.

„În momentul în care a doua bombă a explodat, cioburi din tavanul de sticlă au căzut şi m-au tăiat la cap. După ce am ieşit din aeroport, m-am îndreptat spre un punct de îngrijire deoarece toţi ambulanţierii erau ocupaţi cu pacienţi care erau mult mai grav. Am decis să merg pe picioarele mele până la cel mai apropiat spital unde am fost cusut şi mi-au pus două copci la nivelul craniului”, a mai adăugat Claudiu.

Aceștia au fost surprinși de camerele de supraveghere în timp ce împingeau cărucioare de bagaje și amândoi aveau pe mâna stângă mănuși negre, autoritățile suspectând că acolo ar fi ținut detonatoarele. Este căutat de autorități un al treilea complice. Cei trei suspecti au fost identificați după ce fotografia lor a apărut în presă, iar taximetristul care i-a dus la aeroport i-a recunoscut în imagine. Poliția a descins la locuințele suspecților, unde au găsit un steag ISIS și o bombă, care a fost dezamorsată.

(2)

Leave a Reply