KARATE

Bistrițeni la Campionatul Mondial de Karate Dublin

În perioada 15-19 iunie în Dublin, Irlanda s-a desfășurat Campionatul Mondial de Karate WUKF, la care România a participat cu aproximativ 150 de sportive. Printre aceștia s-a numărat și clubul din Valea Bârgăului condus de sensei Vasile Dologa.

Chiar dacă sportivele au participat mici problem, Sensei Vasile Dologa este muțumit de evoluția acestora în cadrul camionatului. Echipa a fost susținută de către Consiliul Județean, dar și de câteva firme bistrițene. Totodată, la Dublin au fost întâmpinați cu mare căldură de către românii aflați acolo.

“Am participat cu 2 sportive, cu Bozga Augusta și Rus Marcela. Bozga Augusta la cata superior la categoria 13-14 ani shotokan și Rus Marcela la cata, categorie inferioară, SHORIN RYU. Sunt foarte mulțumit de evoluția lor, doar că au avut o mică ezitare, și la primul cata și la al doilea cata, Augusta, ceea ce a făcut-o să piardă șase sutimi și nu a reușit să se claseze în primele șase. Nu a reușit să se claseze în finală. În schimb Marcela s-a clasat în finală, a reușit să obțină locul 4.Pentru noi ca un club de la Mureșenii Bârgăului cu un sătuc de 500 de case e o realizare foarte mare, sunt chiar foarte mulțumit de rezultatele obținute”, a precizat sensei Vasile Dologa-CSSK Tiger.

La Campionatele Mondiale WUKF de la Dublin au participat 2.280 de sportivi din peste 41 de țări, competiția desfășurându-se pe 12 suprafețe de luptă. Delegația României la competiția rezervată atât seniorilor, cât și juniorilor, cadeților și copiilor, a obținut 100 de medalii, 49 de aur, 25 de argint și 26 de bronz.

(3)

Leave a Reply