sport

Bistrițeni la Cupa României

CFR Cluj a cucerit pentru a 4-a oară în istorie Cupa României, după ce a trecut în finala de marți de Dinamo, la loviturile de departajare, scor 5-4 după 2-2 la finalul a 90 și 120 de minute de joc.
Bistrițeanul Paul Anton a fost din nou căpitanul echipei dinamoviste. A jucat cu multă siguranță și a înscris cu un șut puternic, sus, în dreapta portarului.
Viorel Moldovan, un alt bistrițean și totodată antrenor secund al echipei naționale, a adus pe teren trofeul Cupei României. El are în palmares un număr de peste 250 de goluri marcate la națională și în primele ligi din România, Franța, Anglia și Turcia.
Competiția, care datează din 1933 oferă câștigătoarei un trofeu nou începând din anul 2002, când Ion Țiriac, fostul mare jucător de tenis și președinte al Comitetului Olimpic Român, l-a donat Federației Române de Fotbal. De când se acordă noul trofeu, cupa a trecut prin vitrina a 6 cluburi. Dinamo e clubul care a ținut cel mai mult noua cupă în vitrină, aproape patru ani! De data aceasta, clujenii de la CFR au anunțat că vor trimite trofeul în Camerun, acasă la Ekeng, jucătorul dinamovist decedat săptămâna trecută pe teren la un meci din Liga 1, potrivit unui post local.

(0)

Leave a Reply