Bistrițenii invitați la alergare pentru cărți

Biblioteca Județeană George Coșbuc Bistrița-Năsăud organizează  la data de 24 septembrie, Crosul Coșbook – Ale(r)g o carte!

Evenimentul are ca scop principal coalizarea comunității.

„Ca obiective ne propunem promovarea a două activități extrem de sănătoase: lectura și alergarea în aer liber. Competiția este destinata amatorilor”, informează organizatorii.

Competiția este destinată amatorilor și constă în parcurgerea traseului stabilit de organizatori. Crosul va avea punctele de Start și Sosire în curtea bibliotecii, din Str. Alexandru Odobescu, nr. 11 apoi se va continua în Parcul Central unde, în funcție de categorie, se vor parcurge 1 tura (aprox. 2 km) sau 2 ture (aprox. 4 km). Cu 300 m înainte de sosire fiecare participant va primi o carte cu care va trebui să treacă linia de finish. Cartea va rămâne la participant.

CATEGORIILE sunt următoarele:
• Feminin 12 – 18 ani
• Masculin 12- 18 ani
• Feminin 18 + ani
• Masculin 18+ ani
• Family – un copil (< 12 ani) însoțit de unul dintre părinți.

Cronometrarea se face la secundă, câștigător fiind declarat concurentul care ajunge primul la linia de sosire după parcurgerea integrală a traseului și cu respectarea prevederilor prezentului regulament.

Se premiază cu pachete de cărți, tricouri și diplome primele trei locuri de la fiecare categorie. Toți participanții vor primi câte o carte și o medalie de finisher.

(0)

Leave a Reply