Blocul operator centralizat, în ultima fază a lucrărilor

Blocul operator centralizat a intrat în ultima fază a lucrărilor de construcții – turnarea pardoselilor.
Investiție realizată de către Spitalul Județean de Urgență Bistrița cu finanțare de la Guvernul României prin Ministerul Sănătății și Consiliul Județean Bistrița-Năsăud.

„Am recepționat și făcut instructajul preliminar al primului lot de aparatură medicală pentru electrochirurgie care face parte din dotarea Blocului operator centralizat”, informa directorul administrativ al SJU Bistrița, Gabriel Lazany, la data de 10 august.

De asemenea, la în noaptea de 10 spre 11, a fost turnat stratul de grafit al pardoselii din sălile de operații, strat care asigură descărcarea electrostatică. În cursul nopții au fost finalizate lucrările la pardoseli la 6 din cele 8 săli de operații.

În aprilie, Guvernul prin Ministerul Sănătății a aprobat suma de 2 milioane de euro, necesară finalizării lucrărilor. Pentru dotarea Sălii de operație Urologie, CJ a a alocat la rectificarea din iulie 500.000 de lei în vederea achiziționării de aparatură medicală. Suma de 2.120.000 lei va fi folosită pentru finalizarea lucrărilor la Blocul operator centralizat.

(13)

Leave a Reply