florin-bojor-boicot-cj

Boicot cetăţenesc a şedinţelor CL şi CJ la Bistriţa

Prof. Florin I. Bojor susține că va boicota ședințele autorităților locale, deoarece acestea ar trebui să fie organizate la ore la care și cetățenii să poată să se implice, însă acest lucru nu se întâmplă la momentul de față.

„Democraţia înseamnă participare cetăţenească. Fără implicarea activă a cetăţenilor democraţia se transformă în dictatură.

A participa nu înseamnă numai a vota din 4 în 4 ani, ci aţi manifesta crezul în spaţiul public cu privire la administrarea banilor şi a comunităţii. Majoritatea politicienilor bistriţeni din Consiliul Local Bistriţa şi din Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud împiedică participarea cetăţenească la şedinţele pe care sunt obligaţi prin lege să le organizeze.
Cum?
Prin faptul că organizează şedinţele publice la ore la care majoritatea cetăţenilor care lucrează nu pot veni!

Ca simplu cetăţean, am atras de mai multe ori atenţia consilierilor locali şi judeţeni prin pancarte că îi lipsesc practic pe bistriţeni de democraţie. Domniile lor rămân indiferente la strigătul societăţii civile de a deschide sistemul spre cetăţeni.

De aceea, eu şi alţi cetăţeni vom boicota şedinţele autorităţilor locale până când aceste şedinţe vor fi organizate la ore la care majoritatea oamenilor care lucrează pot participa!” precizează Prof. Florin I. Bojor.
florin-bojor-boicot-cl-bistrita

(10)

Leave a Reply