PROFU

Bojor: ” Ne-ați fi impresionat dacă ați fi venit în societatea civilă, nu ca să dați de mâncare la PNL… „

Prof. Florin I. Bojor, este dezamăgit de modul de punere în scenă a actorului Adrian Titieni, candiadat al PNL pentru Primăria Bistrița.

„Cu câteva săptămâni în urmă înaintea scandalului din PNL, când simplii cetățeni ca mine nu știau de jocurile din spatele scenei pentru punerea actorului Adrian Titieni, m-am bucurat foarte tare la citirea unui articol apărut în presa locală: rectorul UNATC dorește să revină la Bistrița după 30 de ani de succes internațional.

Am fost atâta de bucuros încât i-am scris profesorului pe adresa de e-mail a UNATC: „Felicitări din Bistrița. Cred că micul nostru oraș de provincie ar putea înflori dacă oameni ca dumneavoastră ar reveni acasă!”

Apoi, au început speculațiile, mișmașurile, scandalul și în cele din urmă candidatura asumată de PNL pentru funcția de primar al Bistriței pentru alegerile din iunie 2016.

Sâmbătă, domnul Adrian Titieni s-a prezentat presei flancat de liderii locali PNL și sub blazonul cu săgeată al partidului.

Ce pot spune, decât că: M-ați dezamăgit, domnule Titieni!

Nu de pnl-iști are nevoie Bistrița, ci de societate civilă! Nu mi-a venit să cred când un mare actor ca dumneavoastră s-a făcut membru al unui partid politic. Unde erați domnule rector în noiembrie 2015, când studenții pe care îi educați scriau negru pe alb: „PSD – PNL – ALDE – UNPR = Aceeași Mizerie”?

Apoi întoarcerea domniei voastre s-a făcut pe ușa din dos, nedemnă pentru un spirit ca dumneavoastră. Mai întâi, cei ce astăzi vă strâng mâna, acum o săptămână votau împotriva dumneavoastră, iar acum după ce fiecare și-a vânat poziția sunteți prezentat ca „profetul cel mult așteptat”.

Ca să nu amintesc că însuși domnul deputat Ioan Oltean se bucura public de intrarea dvs. în PNL și vai de omul pe care Ioan Oltean îl recomandî…

Cât privește naveta, profesoratul din București și filmele pe care o să le faceți în timpul mandatului de primar se pare că din start ne puneți pe noi bistrițenii pe locul II, adică administrarea vieții noastre vine după ce vă faceți cursurile cu studenții, după ce mai trageți o dublă, după ce ajunge trenul din București. După cum inclusiv studenții dvs. spuneau: „Noi stăm și semnăm petiții, Titieni e la repetiții!”

Vedeți dumneavoastră domnule Titieni, să nu ne credeți pe noi bistrițenii că suntem niște provinciali înapoiați care nu știm de jocurile din partidele politice de care atât de mult ne-am scârbit. Poate ar fi mai bine să vă gândiți la vorba de pe valea Someșului: „Cine se bagă de slugă, slugă rămâne…”

Pe mine și pe alți simpli cetățeni ne-ați fi impresionat dacă ați fi venit în societatea civilă, nu ca să dați de mâncare la PNL… Poftă bună în campanie!”, a precizat Prof. Florin I. Bojor.

(20)

Leave a Reply