sanatate

Boli rare

Anul 2016 marchează cel de al nouălea an în care comunitatea internațională a bolilor rare celebrează Ziua Bolilor Rare.

Vocea pacientului-recunoaște rolul crucial pe care pacienții îl joacă în exprimarea nevoilor lor și îndeamnă la schimbarea care le va îmbunătăți atât viaţa lor, cât şi a celor din familie.
Sloganul din anul acesta, dedicat zilei Bolilor Rare „Veniți alături de noi să facem auzită vocea bolilor rare”face apel la un public mai larg, la cei care nu trăiesc sau nu sunt afectaţi
direct de o boală rară, să se alăture comunității cu boli rare, cu scopul de a face cunoscut impactul acestora.
Oamenii care trăiesc cu o boală rară şi familiile lor sunt de multe ori izolaţi. O comunitate mai numeroasă îi poate ajuta să iasă din această izolare.

„Sunt boli rare, dar ele sunt extrem de multe. În lume sunt descoperite între 6-7000 de astfel de boli, dacă ținem cont că 20 % dintre bolile rare vin din zona infecților bacteriale și virale, iar virușii se diversifică din ce în ce mai mult și devin rezistenți implicit presupune și o dezvoltare a unor boli rare. Dacă ne gândim de asemenea că unele boli rare sunt în strânsă relație cu modificările de mediu și cum avem parte de o modificare a mediului tot mai accelerată, numărul lor se poate înmulți”, coordonator Compartiment Promovarea Sănătății și Educație pentru Sănătate, Mirela Parker.

Anul 2016 marchează cel de-al nouălea an în care comunitatea internațională a bolilor rare celebrează Ziua Bolilor Rare.

sursa foto:politicidesanatate.ro

(9)

Leave a Reply