RADU MOLDOVAN

Buget mic, dar proiectele continuă

Deși în 2016  bugetul pe care județul BN îl are la dispoziție este mai mic, președintele CJ BN, a precizat că sumele alocate  se vor cheltui transparent și corect.

În opinia lui Emiul Radu Moldovan, bugetul auster nu va împiedica finalizarea proiectelor majore aflate în curs de derulare.

„Din păcate bugetul anului 2016 este undeva 60 % din bugetul anului 2015, deci avem o scădere de 40%, o scădere foarte mare, nu mare. Investițiile care sunt în momentul de față în derulare, vor continua dar ele nu vor putea fi finalizate atât de repede cum am făcut în ceilalți ani, nemaiavând resursele necesare. Și de asemenea, foarte multe, din păcate din investițiile pe care n-i le propusesem să le deschidem anul acesta nu le vom mai putea deschide cel puțin în prima parte a anului pentru că nu avem resursele necesare, și banii care îi avem vor fi folosiți în continuarea lucrărilor care sunt deja începute. Dacă vorbin aici de infrastructura de drumuri vom continua drumul de la Negrilești spre Breaza și pe Dealul Șpanului, vom contiunua de la Târlișua spre Dealul Șpanului până la limita cu județul Maramureș, înainte de-a coborâ în Suciul de Sus. Și de asemenea, vom finaliza partea de asfaltare care am început-o în toamnă între Nimigea de Jos și Tărpiu. De asemenea , vom continua lucrările între drumul județean și Visuia, și Silivași, și vom termina modernizarea drumului județean între Sărata și Monor pe valea Șieului până la limita de județ cu Mureșul, lucrare începută încă din toamna anului trecut, și vom începe să lucrăm la un alt proiect, un tronson care îl consider foarte important, mai exact din Buduș spre Șieu, drum pe care îl consider foarte important, care va scurta cu 12 km , și vom ieși și din curbele din Sărata, avem un tronson de drum aici. Vom continua și vom finaliza până în vară proiectul Centrului Cultural de la Dacia, unde vom avea o sală de spectacole, un ansamblu cultural important, inclusiv sala de cinematograf 3D, care este foarte așteptată de cetățenii județului . Vom continua investițiile la Blocul Operator pentru a putea să încheiem o etapă extrem de importantă, din modernizarea care am făcut-o în Sistemul de Sănătate.
De asemenea, până în vară vom finaliza proiectul de 1,5 milioane de euro prin care va fi schimbată integral fața Complexului Muzeal din General Grigore Bălan, sediul Complexului Muzel al județului BN”, a precizat președintele CJ BN, Radu Moldovan.

Totodată, și exact rețelele de canalizare din Maieru, Sîngeorz-Băi, Rebrișoara, Năsăud, Salva și Telciu, și din zona Valea Budacului, Bistrița, Feldru și Șanț vor fi finalizate.

(9)

Leave a Reply