Buzdugan: „Bistrița – o bijuterie de oraș!”

Daniel Buzdugan, cunoscut pentru matinalul de la Radio ZU, încântat de orașul Bistrița.

„Sunt în drum spre Maramureș și am dormit o seară în Bistrița. Azi dimineață eram pe picior de plecare, dar am zis să trec vreo 10 minute prin centrul orașului să văd catedrala evanghelică.
Au trecut 9 ore și încă nu-mi vine să plec de aici!
Orașul e o bomboană! Foarte dulce! Parcuri cu arbori seculari, case vechi renovate, străduțe liniștite pline de farmec, clopote de la bisericile evanghelice, catolice si ortodoxe, o pace și-o liniște ca-n curțile vechi săsești! Orașul a suferit putine modificări arhitecturale și acolo unde s-a intervenit nu s-a făcut cu brutalitate ca-n alte orașe!
Bistrița are 20 de pasaje, înguste, și foarte romantice, ideale pentru săruturi fierbinți la lumina felinarelor! Tot aici puteți vedea casa lui Andrei Mureșanu, autorul versurilor imnului nostru național „Deșteapta-te romane!”
Bistrița este diferită față de celelalte orașe din Transilvania! Este o destinație turistică cu un potențial turistic uriaș!
Dacă sunteți în trecere și vreți să intrați 10 minute, mai bine nu mai intrați! N-o să mai puteți ieși! E frumos la Bistrița!”, a scris Buzdugan pe pagina de socializare.

(2)

Leave a Reply