irimescu

Camerele agricole înapoi la Directiile de agricultură

Camerele Agricole Județene ar putea trece la Direcțiile Agricole judetene, sustine ministrul Achim Irimescu.
Legea Camerelor Agricole este din nou pe circuitul schimbărilor. Potrivit unui proiect al MADR Direcțiile Agricole vor fi „recreate”, urmând a prelua și Camerele Agricole Județene, care se vor transforma în Servicii de Implementare a Politicilor Agricole.

„Aceste Servicii vor fi cele care îi vor consilia pe fermieri, pe zona de politici agricole, fiindcă aceștia au mare nevoie de consiliere. Camerelor Agricole din sectorul privat, înființate deja în 14 județe, am discutat cu premierul Dacian Cioloș, le va fi acordat sprijin financiar pentru următorii 4-5-6 ani, pentru încurajare”. a declarat ministrul Achim Irimescu.

Direcțiile Agricole ar urma să fie reconfigurate, după ce fostele conduceri ale Ministerelor Agriculturii au ajustat organigramele directiilor.
Cât privește Direcțiile Agricole reorganizate, deja am semnat multe documente de solicitare pentru completarea personalului.

„Pentru angajații Direcțiilor Agricole, am discutat deja să se facă delegare de la Agențiile de Plăți, pentru anumite activități, ca să putem crește salariile. Trebuie să aducem și autoturisme, cu care să își poată desfășura activitatea. Sunt multe de făcut, dar nu descurajăm”, a menționat Achim Irimescu.

(6)

Leave a Reply