Test-de-sange-pentru-depistarea-de-cancer-300x165

Campania „N-avem SÂNGE!” continuă!

Beneficiile donării consecvente de sânge sunt enorme pentru sănătatea fiecărui donator, dar cel mai mult contează senzația de conexiune profundă, pe care fiecare o va resimți față de semenii săi și față de țara sa.

E nevoie de foarte mult curaj să schimbăm ceva în bine în fiecare dintre noi.

„Când „N-avem Sânge!” încetează să mai fie o constatare sau un strigăt de ajutor, devine amar o constatare despre noi înșine și despre lipsa noastră de curaj în a schimba lucrurile.

Foarte interesant este ca statistici ale Organizației Mondiale a Sănătății plasează România în zona de avarie din punct de vedere a donatorilor voluntari, iar noi parcă părem împăcați cu asta. Media europeană este în jur de 36 de donatori voluntari la 1000 de locuitori, în vreme ce la noi în țară sunt sub 20. Trebuie menționat că alte state europene stau cu totul altfel”, informează Crucea Roșie România. 

Doar sângele românesc va putea face România să trăiască și să ofere siguranța românilor, aflați în nevoie de sânge, după grave operații sau calamități.

„Ne-am obișnuit de prea multe ori să ne sensibilizăm doar în ultimul moment, doar când suferința ne copleșește, doar când dramele ocupă prima pagină a fluxurilor de știri.
Cum ar fi dacă ne-am sesiza înainte ca dramele să fie generalizate? Cum ar fi dacă am înțelege ca sângele și produsele derivate au o valabilitate scurtă și că uneori un val prea mare de donatori nu poate fi prețuit cum se cuvine?
Crucea Roșie Română pornește această campanie de conștientizare cu dorința ca tot mai mulți români să înțeleagă că e nevoie ca donarea de sânge să fie un proces susținut și pe termen lung. Numai așa vom schimba ceva cu-adevărat în bine în sistemul de sănătate românesc.
Beneficiile de sănătate pentru donarea consecventă de sânge sunt enorme pentru sănătatea fiecărui donator, dar cel mai mult contează senzația de conexiune profundă, pe care fiecare o va resimți față de semenii săi și față de țara sa.
E nevoie de foarte mult curaj să schimbăm ceva în bine în fiecare dintre noi. Noi Crucea Roșie Română am pornit de-aici, de la Campania „N-avem Sânge!”

Suntem atât de interesați să-i ajutăm pe alții, să ne implicăm în criza refugiaților, să trimitem soldați în teatrele de operațiuni și să facem alte lucruri mari, suntem siguri că până la urmă vom găsi resurse să ne salvăm și pe noi înșine. Pentru asta însă e nevoie să pornim la drum. Acum!”, mai adaugă Crucea Roșie Română.

Companiile interesate să susțină această campanie se pot adresa cu un mail Departamentului de Fundraising al Crucii Roșii Române, la adresa: vladut.mihalache@crucearosie.ro.

(6)

Leave a Reply