Campanie națională de donare de sânge

Patriarhia Română în parteneriat cu Jandarmeria Română şi cu sprijinul Institutului Naţional de Transfuzie Sanguină – Centrul de Transfuzie Sanguină Bucureşti organizează un amplu program naţional de donare de sânge.

Această acţiune face parte din campania naţională „Donează sânge! Salvează o viaţă!”, iniţiată de Patriarhia Română în anul 2013 şi ajunsă acum la a XI-a ediţie.
Astfel, în perioada 23-27 mai 2016, timp de o săptămână, reprezentanţii Jandarmeriei Române vor dona sânge pe bază de voluntariat în Bucureşti şi în toate Centrele de Transfuzie Sanguină din ţară.

„Campania naţională Donează sânge! Salvează o viaţă!” a Patriarhiei Române are ca scop informarea şi conştientizarea cu privire la nevoia reală de sânge pentru transfuzii din spitalele româneşti, creşterea numărului donatorilor de sânge din România şi îmbunătăţirea stocurilor sanguine naţionale.
Până în prezent, la nivel naţional această acţiune umanitară s-a concretizat în recoltarea a peste 8 mii de litri de sânge”, se arată într-un comunicat.

La nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud prima acţiune va avea loc la sediul Centrului de Transfuzii Sanguine din Bistriţa, str. Nicolae Bălcescu, nr. 11A, luni 23 mai 2016, de la ora 09.00.

(3)

Leave a Reply