Cartarescu

Cărtărescu lansează „Solenoid”, la Bistrița! Vezi când și unde!

Mircea Cărtărescu își lansează la Bistrița cel mai recent roman al său, ”Solenoid”.

Evenimentul organizat de Humanitas, Casa Cărții ”N. Steinhardt” și Centrul Județean pentru Cultură Bistrița-Năsăud va avea loc luni 8 februarie, la Casa Cărții „N. Steinhardt”, de la ora 17.00. Prezintă scriitorul Dan Coman. La final, va avea loc o sesiune de autografe.

Cărtărescu este un poet, prozator, critic literar și publicist român.
A debutat în 1971 cu poezii în revista România literară.
Între anii 1980 și 1989 a fost profesor de limba română la o școală generală, apoi funcționar la Uniunea Scriitorilor, iar apoi redactor la revista Caiete Critice. Din anul 1991 este lector la catedra de Istoria literaturii române a Facultății de Litere a Universității din București. Din anul 2004 este conferențiar la aceeași catedră. Este căsătorit cu poeta Ioana Nicolaie.Ultimele sale cărți publicate, „De ce iubim femeile și Frumoasele străine”, i-au adus un succes de box-office, figurând pe lista de cărți bestseller ale editurii care îi publică toate cărțile și cu care a semnat un contract de exclusivitate.

 

În 2014 a primit Premiul pentru literatură al oraşului Bistriţa.

„Nu este doar un roman. Este o carte specială. Este și un traect spiritual. Aș vrea ca cititorul să o primească și ca pe un produs estetic, care provoacă plăcere, dar și ca pe un traseu prin creierul meu, dar și prin propriul său creier. Cred că această carte încearcă să ajungă la acest miez al unei experiențe de o viață. Este cartea experienței mele de o viață.Este o carte testamentară, este cartea unei vârste. nu puteam scrie această carte nici la 30 de ani, nici la 40. Este cartea mea de la 60 de ani”, a precizat Mircea Cărtărescu, potrivit DIGI 24.

(6)

Leave a Reply