biblioteca 7

Carte de condoleanțe, la Biblioteca Județeană

O carte de condoleanțe a fost depusă în holul Bibliotecii Județene „George Coșbuc”. Aici, bistritenii își pot scrie gândurile, la trecerea în neființă a maiestății sale – Regina Ana.

Clubul monarhiștilor bistrițeni a depus o carte de condoleanțe la intrarea în Biblioteca Județeană. Au transmis mesaje de încurajare, la decesul reginei Ana mai multe personalități ale orașului, dar și bistrițeni de rând.

Vă reamintim că Guvernul a decis declararea zilei de 13 august zi de doliu naţional, în ziua în care Regina Ana va fi înmormântată.
Atunci, toate instituțiile, autoritățile publice centrale și locale vor arbora drapelul României în bernă.
Regina Ana, în vârstă de 92 de ani, a murit, luni, la 13.45, la un spital din Elveţia.
Sicriul cu trupul neînsufleţit al Reginei Ana va fi adus luni in tara şi va fi transportat la Castelul Peleş, iar miercuri, acesta va fi transportat la Sala tronului din Palatul Regal, iar sâmbătă va fi depus în Piaţa Palatului, pe un catafalc.
Înmormântarea va avea loc sâmbătă, la ora 15.00, într-o ceremonie privată, la Curtea de Argeş.
Ultimele Funeralii Regale din ţara noastră au avut loc la 24 iulie 1938, când Regina Maria a fost condusă pe ultimul drum. La dorinţa Majestăţii Sale Regelui Mihai I, funeraliile Reginei Ana vor respecta tradiţia înaintaşelor Majestăţii Sale.

(0)

Leave a Reply