ipjbn

Ce recomandă polițiștii ?

Datorită condiţiilor meteo din această perioadă şi pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente rutiere neplăcute,polițiștii Fac câteva recomandări conducătorilor auto și pietonilor.

CONDUCĂTORI AUTO!
 Adaptaţi permanent viteza de rulare la condiţiile de drum, meteo şi trafic.
Dacă vă aflaţi în localitate sau în afara ei, iar partea carosabilă este umedă ori acoperită de polei sau mâzgă, circulaţi cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă, având în vedere că distanţa de frânare în astfel de condiţii este mult mai mare!
 Evitaţi acţionarea bruscă a sistemului de frânare şi a mecanismului de direcţie!
Acţionarea bruscă a sistemului de frânare şi a mecanismului de direcţie poate duce la deraparea autovehicului şi implicit la pierderea controlului asupra acestuia. Folosiţi cu precădere frâna de motor atunci când rulaţi pe un carosabil alunecos şi nu efectuaţi depăşiri riscante!
 Păstraţi în mers o distanţă suficient de mare faţă de vehiculul din faţă!
Poliţia Română recomandă conducătorilor de autovehicule să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de vehiculul din faţă, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă!
 Folosiţi luminile de întâlnire și pe timpul zilei, mai ales în condiţii de vreme nefavorabilă!
Pentru a fi vizibil în trafic, folosiţi luminile de întâlnire și pe timpul zilei, mai ales în condiţii de vreme nefavorabilă. Curăţaţi în permanenţă farurile, blocurile de semnalizare, parbrizul, luneta şi geamurile laterale ale autovehiculului, asiguraţi buna funcţionare a ştergătoarelor de parbriz şi folosiţi corespunzător instalaţia de ventilaţie – climatizare!
PIETONI!
 Respectaţi regulile de circulaţie rutieră şi adoptaţi un comportament preventiv!
 Traversaţi drumul public doar prin locurile permise!
 Înainte să vă angajaţi în traversare, asiguraţi-vă de mai multe ori!
 Pe timp de noapte, dacă circulaţi pe partea carosabilă a drumului, aplicaţi pe îmbrăcăminte accesorii reflectorizante sau aveţi la îndemână o sursă de lumină vizibilă din ambele părţi!
Adoptaţi un comportament preventiv în traficul rutier!

(36)

Leave a Reply