TETCU

Ce rezolvare are Țetcu și la ce problemă?

Cristian Tețcu, președintele Partidului Verde din BN va cere colegilor săi de partid din țară, dar și parlamentarilor să facă demersuri pentru a se consuma mai puțină hârtie și pentru a se cheltui mai puțin pe campaniei.

„Aș vrea să vă prezint un aspect care nouă ni se pare cel puțin interesant, și anume aspectul în care se derulează această campanie preelectorală și costul aferent acestei campanii care nouă nu ni se pare deloc la locul ei. Eu personal până acum nu am avut șansa de-a duce de la cap la coadă acest demers și acum am rămas uimit de ceea ce se întâmplă. Vreau să vă spun că părerea personală a mea și a unor colegi de-ai mei este că suntem undeva în evul mediu. O să sintetizez, există niște factori, legat de dosarele la nivel local, județean, se cheltuiesc peste 23.450 lei respectiv 5 milioane și ceva de euro. Aceasta însemnând doar hârtie care o să vă uimească, este constituită din peste 23.000 de topuri de hârtie cu o valoare de 270.000 lei, dar ceea ce este cel mai rău este că timpul și resursele care se consumă un partid și echipele partidelor respective, sunt de neînchipuit.
Am ajuns la peste 14 milioane de lei cheltuiți ca resursă umană, fizică, deplasare, echipamente, mașini care se consumă. Întrebarea este de către cine și dacă se justifică această cheltuială. De regulă aceste cheltuieli se susțin din cotizațiile membrilor și veniturilor proprii ale candidațiilor independenți și ce este cel mai rău că cele care sunt administrate ca resurse de către administrație de la cetățenii care plătesc taxe la bugetul local consolidat ceea ce nu este deloc normal. Soluțiile pe care le avem pentru a înlătura fenomen sunt foarte simple, înscrierea electronică a candidaților”, a precizat președintele PV BN, Cristian Țetcu.

Sistemul pentru semnătura electronică este impletat încă de acum 10 ani.

(22)

Leave a Reply